От х:

Днес в x:

По-тежки обвинения за мъчителите на 3-годишния Христо

Прокуратурата промени в по-тежки обвиненията на младежите Патрик Първев и Александър Донов - подсъдими за зверския побой на 3-годишния Христо през 2015 г.
Освен за опит за убийство на малолетно, прокурорът Павел Панов добави, че подсъдимите са били по особено жесток начин детето, което е било в безпомощно състояние, съобщи "24 часа".

Съдия Стефан Милев, когото вчера мнозинството във Висшия съдебен съвет избра спорно за и.д. шеф на Софийския районен съд, имаше намерение днес да приключи делото, но това ще може да стане на 10 февруари. 

През това време защитата на Първев и Донов ще се запознава с по-тежките квалификации на обвинението. 

Милев обяви, че по този начин прокуратурата отлага възможността делото да приключи в разумни срокове и упрекна прокурор Панов в липса на процесуална дисциплина. При изготвянето на обвинителния акт имало данни за по-тежки обвинения, отбеляза съдията. 

Патрик Първев и Александър Донов са на подсъдимата скамейка заради това, че през лятото на 2015 г., въпреки че трябвало да се грижат за малкия Христо Велински, системно са го тормозили. Удряли го с ръце и крака по лицето, по дупето, по бедрата и по коленете, пъхали го и в шкаф, като гаврите снимали с телефоните си. Лекарите едва спасиха момченцето, което беше в тежко състояние.

Неотдавна майката - Невена Велинска, която е музикант и се налага да оставя детето, за да работи в чужбина, проговори за първи път и заяви, че иска мъчителите на сина й да страдат.

Двамата младежи, които по време на случилото се бяха 18-годишни, остават в ареста.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини