От х:

Днес в x:

Следовател от Хитрино: Входната стрелка е била заключена

При всяко едно такова произшествие се проверяват всички възможни версии. В случая в Хитрино версията терористичен акт и умишлено взривяване е напълно изключена. До този момент са поръчани 35 експертизи, чакаме една комплексна, която трябва да даде още информация. Действително скоростта при влизането на влака е била 80 км/ч, коментира следовател Евгени Диков в ефира на БНТ.

Водещият локомотив е докаран в София и подлежи на допълнителни огледи. Търсят се още причини за инцидента, но засега водещата теза е, че е станало заради високата скорост и неправилното управляване на машината, допълни Диков. Стрелката е била напълно изправна, иначе още локомотивите щяха да дерайлират. Стрелката е била заключена, имаме видеозапис на това, категоричен бе следовател Диков.

"До този момент нямаме информация да не са спазвани регламентираните почивки, които се полагат на машинистите, между курсовете. Влакът е пристигнал 15 минути по-рано, а от Бургас е тръгнал с 10 минути закъснение.От всяка една експертиза може да излезе нещо, от което да се повдигнат нови обвинения. Нямаме друг начин да разберем защо е влезнато с такава висока скорост, освен от самите машинисти", допълни следователят.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини