От х:

Днес в x:

Късмет и съобразителност спасили двамина от взрива в Хитрино

Двама мъже по чудо са избегнали смъртта на 10 декември призори на гара Хитрино, предаде тази сутрин Нова телевизия.
Чакайки на жп прелез, те усещат катастрофата, палят бързо автомобилите си и се изплъзват едва ли не на метри пред взривната вълна, личи от видеозапис.

Единият кара лека кола, той тръгва пръв. След него прави маневра и потегля и бял микробус, мигове преди мощната експлозия.

Непоказваният до днес запис от охранителна камера бе цитиран и от Би Ти Ви. Той е заснет непосредствено преди катастрофата, погубила 7 души в Хитрино.

Виждат се по-специално искри между два вагона от влизащия в гарата влак.

Репортер на Нова тв разговаря с Месут, единият от двамата жители на Хитрино, които сега живеят втори живот. И преди взрива, и сега Месут работи в магазина до гарата.

Спомня си, че той и съселянинът му оцелели, защото се заговорили отвън и видели още първите искри, изскачащи от дерайлиращите цистерни.

„Тогава извиках: „Бягайте!” и всички тръгнахме. Аз обаче стигнах до края на селото и се върнах обратно”, разказва Месут.

Върнал се и другият избягал от местопроизшествието мъж. Двамата помагали в гасенето на пламъците, избухнали след експлозията.

„Мисля, че имах късмет”, признава Месут. По Нова тв той споделя и колко му е тежко заради трагедията, сполетяла Хитрино, "от ден на ден" по-тежко.
 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Валя
    0 0
    19:58, 19 яну 2017
    Дано скоро се разбере каво точно е станало и виновните да си понесат отговорността. Чета сега из пресата, че прокуратурата обвинява машинистите. Ама трябва да посгледнат и по-сериозно какво е станало с ралстие и стралките. На БДЖ инфраструктурата е под всякаква критика.
  • 2
    Яс
    Яската
    0 0
    18:01, 21 яну 2017
    Голям късмет имат тези двамата, наистина са се разминали на косъм оъ смъртта! Дано най-после бъде направена реформа в БДЖ. Подобни инциденти ще продължат да се случват, ако не се обърне сериозно внимание на състоянието и поддръжката на железопътните релси в цялата страна.
Последни новини