От х:

Днес в x:

130 машини чистят магистралата и републиканските пътища в областта

Според Областно пътно управление Хасково на терен има 130 машини, които работят по републиканските пътища и магистрала „Марица“, съобщиха от областна администрация. Аутобанът остава проходим, но не е добре изчистен. В Областна администрация Хасково пристигат непрекъснато сигнали от недоволни шофьори, заради заледени и неизчистени участъци на магистралата. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в непрекъснат контакт с директора на ОПУ Хасково Радостин Ламбрев и с председателя на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов. В правомощията на АПИ е да изисква от снегопочистващата фирма качествено изпълнение на задълженията й по договора, както и налагане на санкции при неизпълнение на поетите ангажименти.

„Още веднъж искам да припомня, че ни очаква усложняване на ситуацията и че всички пътувания, които не са наложителни, е добре да се отложат. Няма места без ток. В отделни села има локални аварии по ВиК-мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата, няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, обясни областният управител на Хасково Станислав Дечев.

В цялата област продължават обилните снеговалежи. Обстановката е динамична. Напълно затворени за движение са две много натоварени отсечки: първата е Харманли-Тополовград, там има големи снегонавявания в района на село Черепово. Пътят ще остане затворен за всички автомобили до почистването му. Същото ограничение важи и за отсечката Симеоновград-Опан-Стара Загора. Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя Хасково-Кърджали през Мост, същата забрана за движение е наложена и за пътищата Любимец-Изворово-Тополовград, Свиленград-Главан.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Сн
    Снегорин
    6 -1
    19:08, 19 яну 2017
    Недоволните да звънят на специалиста по почистването г-н Ламбрев!!!
  • 2
    Ха
    хасковлия
    6 0
    19:16, 19 яну 2017
    Защо лъжете хората? Толкова ли сте доволни, когато сте замазали по медиите нещата? Почти нищо не сте чистели, ще си приберете парите, а онези в общината ще си анализират 2-3 години ланския сняг...
    Излагацията е пълна - хората загубиха вяра във вас, въпросът е къде ви е достойнството?
    • Ма
      малее
      3 -3
      20:09, 19 яну 2017
      има да ревете за стария кмет...ама ние сме си виновни
  • 3
    Бо
    боклуци
    8 0
    19:25, 19 яну 2017
    що да не пътуваме? Нали за това плащаме винетки за да можем да пътуваме. Това че вие не ставате за нищо, е друга тема! Нещастници
  • 4
    Ло
    локомотива
    5 -1
    20:27, 19 яну 2017
    И какво като контактуваш с Ламбрев бе станиславчо, резулата какъв е резултатааааа. Защо не минеш през отсечката от 38 км. до 66 км. и да видим дали ще срешнеш някой да чисти. После се пусни надолу към малките километри и виж как се чисти магистрала. Но там чистят Пътища АД, а не гнусната фирма АБ. Вземал си най вероятно кинти от поръчката но поне го правете малко от малко да мяса.
Последни новини