От х:

Днес в x:

Тир блокира пътя Димитровград - Хасково (обновена)

Тир блокира движението по пътя Димитровград - Хасково тази сутрин около 9:30 часа, съобщиха от областната администрация. На място вече работят екипи на Областна пътно управление и КАТ, които регулират движението и правят всичко възможно да изтеглят камиона от платното, за да освободят трафика.

Навсякъде пътищата са проходими, но при зимни условия. Обстановката в област Хасково към този момент е усложнена, с оглед новия снеговалеж.

Проверката на АМ „Марица“, извършена рано сутринта от областния управител Станислав Дечев и заместника му Валентин Ангелов, установи, че аутобанът се чисти, движението се осъществява нормално, на терен са изведени максимален брой машини.

В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона - това са пътищата Харманли - Тополовград и Хасково - Кърджали през село Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но при тежки зимни условия. Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа.

Няма нарушения в електроподаването и водоснабдяването, няма сигнали за бедстващи хора и недостъпни населени места. В района на Ивайловград има нарушения на графика на автобусните превози рано сутринта. Но през деня движението им ще бъде нормализирано.

„Очакванията са днес снеговалежите да продължат през целия ден в цялата област. Ще се натрупа значителна снежна покривка, затова още веднъж призовавам хората да не предприемат пътувания, освен в случаите, когато са неотложни“, заявява областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Допълнена: Час след инцидента с тира тази сутрин той вече е бил изтеглен и платното е освободено за движение.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ki
    kiril
    21 0
    10:51, 10 яну 2017
    То как и други не се закъсали, пътя Димитровград- Хасково въобще не личи да е чистен! Не се движат и снегорини и каквато й да е друга почистваща техника!
  • 2
    Не
    незнайко
    5 -3
    11:13, 10 яну 2017
    Сутринта към 7.30 минаваха снегорини и се почистваше обаче и камиони и тирове си караха и хич не им дреме.
  • 3
    77
    777
    20 -1
    11:39, 10 яну 2017
    В неделя, когато времето беше поотпуснало не видях нито 1 снегорин.Къде беше техниката, защо не почистваха?Ако тогава бяха събрали снега по пътищата днес нямаше да е такъв хаос.Нито улица Добруджа беше почистена, нито Кирил и Методий, нито много други.Чистят се само 2-3 основни улици и това е.Срамота е!
  • 4
    Пъ
    Пързулко
    14 0
    11:49, 10 яну 2017
    Ще ги почистим Април месец
  • 5
    Кметя беливанов и съвремения андрещко /станислав андрешков дечев ги вълнува само тлъстите заплати и получените комисионни
  • 6
    Ба
    Бай Пешо
    10 0
    12:32, 10 яну 2017
    Че защо да чистят улиците като може да си прибере паричките фирмата на Атаманчо (Атаманчовица) и без да си дава много зор.
  • 7
    Ха
    Хасковлия
    9 0
    12:42, 10 яну 2017
    Същото е положението и в кв."Овчарски" - в този край на града все едно,че хора не живеят.А после Общината била "работела" :(((((((((((
  • 8
    Чу
    Чудно
    11 0
    12:50, 10 яну 2017
    Страхотно почистени улици, страхотна организация и работещи снегорини. Нямам думи. Само да не ти се налага да излизаш
  • 9
    Ан
    антон
    7 0
    13:23, 10 яну 2017
    Защо да чистят?То това е разходи-гориво,луга...С малко средства,зле почистени улици,ноооо и за джоба ще им остава.
  • 10
    Ив
    Иван
    5 0
    13:38, 10 яну 2017
    Браво на Атаманчовата фирма за никъв чеп не става само да краде пари от нас данъкоплатците.Щели да чистят града да бе да.
Последни новини