От х:

Днес в x:

Двайсетина от Хасковско влизат в „Да, България“ на Христо Иванов

Двайсетина души от Хасковска област засега са заявили намерения за членство в учредената в събота политическа формация „Да, България“ на бившия правосъден министър Христо Иванов. Това заяви координаторът за региона Божидар Божанов.

15-20 души са били поканените на учредителното събрание от Хасково, Димитровград, Свиленград, Харманли, някои обаче не са успели да присъстват заради лошите метеорологични условия. Данните все още се въвеждат и обработват, поясни Божанов. В сряда ще стане ясно със сигурност колко от 1235-те учредители на новата партия са от Хасковско. Със сигурност обаче освен Божанов, който е родом от Бургас, но е учил в Димитровград и е живял дълго в града, сред присъствалите в София са още двама димитровградчани - художникът Стефан Чурчулиев и общинският съветник и биш кмет Стефан Димитров.

„Не вярвам да има човек, който не би подкрепил каузата, която подхваща „Да, България“ - борба с корупцията“, заяви за Haskovo.net Стефан Димитров.

„Корупцията в България е проблем. Има и политическа - тя е едрата корупция, има и дребна. Но хората се възприемат като бедни, и това не е защото са мързеливи, а защото едрата корупция влияе пряко на живота на обикновения човек“, коментира мотивите си да се включи в учредяването на новата партия Божидар Божанов.

Според IT-специалиста, макар че Христо Иванов вече е участвал в политиката като министър на правосъдието, той не бива да се възприема като изтъркано от съдържание политическо лице. „Познавам Христо лично, тъй като на практика бяхме част от един и същи кабинет във второто правителство на Борисов - той като правосъден министър, а аз като експерт в Съвета за електронно управление на вицепремиера по коалиционна политика и държавна администрация тогава Румяна Бъчварова. За мен Христо Иванов е честен и работлив. Той излезе с достойнство от управлението, когато искаше да направи реална реформа, но това не му беше позволено. Като човек, който знае реално как се правят реформи, го подкрепям напълно“, каза още Божанов.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Да
    даам
    38 -13
    17:11, 9 яну 2017
    Хората са склонни да подкрепят всякакви нови формации, които заявяват че ще се борят. Хората им дават доверието си, чакат да се появи наистина някой истински.Дано и този не ни разочарова по-късно. Изцапаха вече думите. Всеки излиза и обещава, обещава. Както се казва - По делата им ще ги познаете!Дано този наистина свърши нещо добро!
  • 2
    Стефан Димитров не вярвал Ами той се изчерпи каето кмет на Димитровград не го преизбраха точно заради това и сега като ИЗМЕКЯРИН търси друга партия белким му провърви Него направиха кмет парите на НЕОХИМА без тях той е за председател на земеделска кооперация
  • 3
    Им
    Име *
    32 -7
    18:33, 9 яну 2017
    Дий, България!
  • 4
    Ст
    Стефан Димитров?
    54 -6
    18:38, 9 яну 2017
    Айдееее, почна се. Сега да не кажете че и другото л***о , сина на бившия кмет ще отива там? Защото ако и той е там вече картинката е ясна ...
    • 76
      76
      21 -5
      20:42, 9 яну 2017
      ДА, другото Л***О е много голямо с главни букви, че и ТЪП.....

  • 5
    Жо
    Жорко
    35 -9
    18:46, 9 яну 2017
    Бла-бла-бла.Тези простотий сме ги слушали 26-27год..И тези измекяри гледат да докопат кокала.
  • 6
    Ба
    БАЙ ОНЗИ
    33 -4
    19:56, 9 яну 2017
    Самозабравените отрочета на новозабогателите номенклатурчици. Кога ли нещата ще тръгнат по що - годе нормален начин тук?
  • 7
    11
    111
    20 -2
    00:20, 10 яну 2017
    несе лъжете господа ,много политици ни лъгаха и винаги ще сме лъгани ,борбата е да си на власт ,никой няма да помисли за вас ,ние станахме като циганите наближът ли избори и започват дани лъжат ,използватни за изборите
  • 8
    Ре
    реалист
    14 -3
    08:53, 10 яну 2017
    Поредните спасители на България като ги види човек кои са учередители .Радан Кънев ходи из България като месия и търси балами с пари или татковци с пари с големите обещания.Зад тази партиика седят Иван Костов Пеевски и ДПС с неговите производни антикурупцията е димка -параван за пред народа
  • 9
    Ми
    Мирката
    18 -1
    09:23, 10 яну 2017
    Жорко, осъзнай се. Борбата за кокала се отчита за грешка, сега борбата е за плешка.
  • 10
    Go
    gogo
    2 -1
    22:01, 10 яну 2017
    Стефчо нали е от партията на Стефан Софиянски??? Щом той ще бори корупцията,работата е ясна!! Важният въпрос е за морала на този човек.

Още новини

Последни новини