От х:

Днес в x:

Данъчни от Пловдив ровят кмета Георги Иванов

Данъчната ревизия на кмета Георги Иванов, назначена точно в дните около Коледа и Нова година, се извършва от служители на регионалната дирекция в Пловдив. Това отговори на въпрос на Haskovo.net днес шефът на НАП Хасково Илчо Илчев. Той бе попитан кой е разпоредил тази проверка, по какъв повод и какъв е резултатът от нея.

Миналата седмица градоначалникът обяви пред медиите, че в края на декември 2008 г. е започнала данъчна ревизия на приходите му за 6 години назад. Срокът, в който е трябвало да предостави исканите документи, бил 15-дневен, но 10 от тях били почивни. Георги Иванов даде данъчната ревизия като пример за тоталния натиск, който се упражнява върху него. Само ден по-рано му бе повдигнато обвинение в подкуп.

Шефът на НАП Хасково Илчо Илчев обясни, че е честа практика данъчни от един град да правят проверки в друг. Причина за това било избягването на определени зависимости или интереси. Той добави, че подобни данъчни ревизии се поръчват или от централното управлението на НАП, или от други институции, като например прокуратурата.

Резултатът от проверката на пловдивчани още не е известен, срокът за приключване на ревизията е тримесечен. По правило местните служители на НАП не получавали информация за хода на ревизията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини