От х:

Днес в x:

Хлапак с 13 кражби за 3 бона. Клиенти масово бягат от Райфайзенбанк. Преглед на печата

Клиенти масово напускат хасковския клон на Райфайзенбанк, съобщава челно в заглавие на първа страница днешният брой на "Хасковска Марица" Изданието описва няколко случая на изнудване от страна на банката на хасковлии, теглили кредити. Служители на банката заплашвали по телефона клиенти, закъснели с вноските.

Кой дава парите на Ирена Кръстева, пита в голямо заглавие над главата вестникът. На темата са посветени няколко вътрешни страници.
Ирена Кръстева е бившата шефка на тотализатора и е близка до ДПС според много публикации. Тя напазарува вестниците "Телеграф", "Монитор", Политика", телевизия "ТВ 7", а според публикации в пресата е на път да купи самата групировка "Марица", която има издания в Пловдив, Хасково, Пазарджик.
Лансираната напоследък версия, че турският милиардер Айдън Доган стои зад Ирена Кръстева, е опровергано от дъщерята на бизнесмена Бегюмхан Доган в кратко интервю на 9 страница. На следващата 10 страница пък е публикувано интервю с Явор Дачков, който напусна поробената "ТВ 7" и отиде в "РЕ ТВ". Според журналиста парите на Ирена Кръстева идват от кредити.

Кучи студ опразни галерията, акцентира на втора страница вестникът. Ценните платна в сградата на "Епископ Софроний" се топлели с електрически печки.

Стоян Моралиев отстрани адвоката си по скандално сексдело, пише изданието на криминалната страница. Физиотерапевтът е съден за изнудване на аптекарката Янка Инджова със снимки от недвусмислени пози. Делото се греда при закрити врати, а отстраненият адвокат е Щерю Щерев.

Студът намали часовете в 7 школа, четем още в броя.

Автокъщите пред фалит заради кризата, описва състоянието в бранша вестникът в публикация на 4 страница. Репортерите са проверили положението в бизнеса със стари коли в борсата "Бамзи" в Харманли и по "Кърджалийска" в Хасково.

В Димитровград умрелите повече от бебетата, пише в челен материал на първа страница другият регионален всекидневник "Новинар юг". Положителен естествен прираст за миналата година отчитат единствено в Хасково, допълва изданието по темата.

Вадят мъртъв самотник от 12-метров кладенец, пише още на първа страница "Новинар юг". Тялото на 48-годишния Иван Христов от Хасково вчера бе извадено от кладенеца на ул. "Младежка". По първоначални данни става дума за самоубийство.

Хлапак с 13 кражби за 3 бона, информира в заглавие над главата изданието. Чевръстият апаш е Ангел Панайотов от Свиленград, който тези дни навършил пълнолетие и по този повод е преместен в старозагорския затвор.

След "Ана Май" – "Райна Княгиня", акцентира вестникът на втора страница. Гимназията по лека промишленост в Хасково вече ще носи ново име, заповедта за това е подписана от министъра на 5 януари.

"Волф" губи зимната подръжка в Свиленград, оствава на боклука, пише изданието в голям материал на 6 и 7 страница. В текста се описва отстраняването на почистващата фирма заради неизпълнение на задълженията.

Итън и Паоло срещу Иван и Калоян, четем на 12 страница. Вносните имена били дадени на новородени по изричното желание на родителите. Иначе повечето хора предпочитат звучните български имена, допълва изданието.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини