От х:

Днес в x:

Кола се заби в преспи сняг на път за болница

Изображение 1 от 6

    Лек автомобил излезе от пътното платно и се заби в преспите сняг рано тази сутрин между селата Караманци и Петелово, съобщиха от областна администрация. В него са пътували двама души, тръгнали за болница в Пловдив. Колата е изтеглена от екип на противопожарната служба в Хасково, а пътниците са невредими.

    С още един инцидент се справиха пожарникарите рано тази сутрин. На пътя Добрич –Димитровград е паднало дърво, което е препречило пътното платно. Препятствието вече е отстранено и пътят е проходим.

    По данни на EVN няма населени места без електричество в Хасковска област. В дружеството работи кризисен щаб, който реагира своевременно на всички сигнали. Водоподаването е нормално. По данни на хасковската метеорология снощи в Хасково са паднали 30 л./кв.м. сняг. Средно за областта количеството е 10-15 л./кв.м. Най-много сняг е натрупал в Хасково и в западната част на областта. В района на Сакар духа силен вятър. След обед днес ще започне рязко понижение на температурите, предупредиха от метеорологичната служба. Застудяването ще продължи и през двата почивни дни. Валежите от сняг постепенно ще спират.

    Всички пътища в Област Хасково са проходими. Продължава почистването на пътните отсечки, увериха още от областна администрация. Забранено е движението на тежкотоварни камиони над 12 тона в целия регион.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев от рано сутринта лично инспектира хода на почистващите дейности по магистрала “Марица“, по пътя Димитровград – Стара Загора и Хасково-Кърджали. По данни на снегопочистващите фирми цялата налична техника и човешки ресурс са мобилизирани за справяне със ситуацията. „Целта е да се работи сега, защото след обед температурите започват да падат рязко и тогава ще бъде много по –трудно“, заяви Станислав Дечев.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини