От х:

Днес в x:

Областният управител отчете 2016-а: Трудна година

Изображение 1 от 2

    Като трудна година определи отиващата си 2016-а областният управител на Хасково Станислав Дечев. По традиция той се срещна с медиите в дните между Коледа и Нова година, за да отчете свършеното през 12-те месеца.

    “Изминалата година беше тежка. На няколко пъти свиквахме кризисни щабове – за пожарите през лятото, за проблемите с мигрантите. Хасковска област е на две граници и е трудна за управление”, каза Станислав Дечев.

    Двата гранични пункта – Капитан Андреево и Капитан Петко войвода вече са предадени във владение на митниците. “Предложихме няколко варианта за решаване на проблема с тапите за тирове на Капитан Андреево. Като най-добър вариант е да се отчуждят терени около подхода към пункта и да се изгради един паркинг за товарни автомобили, който да е държавен. Така камионите ще спират там и ще чакат реда си да минат границата. За шофьорите също ще е добре, защото ще има условия – тоалетна, чешми. А и няма да се изхвърля толкова боклук край пътя. През септември тази година направихме акция за почистване в района и се оказа, че сме събрали 31 тона отпадъци на участък от 7 километра”, допълни губернаторът.

    Като успех на областната администрация през годината той отчете и прехвърлянето на държавни имоти на общините – Хасково, Симеоновград, Харманли. “Така местната власт има повече възможности да реализира свои проекти - за паркове, градинки, спортни и индустриални зони”, посочи той.

    Инициативи, насочени към младите хора, макар и несвойствени за областната администрация, също бяха проведени през годината, допълни Дечев и припомни конкурса за снимка и есе “Моята област”, както и “Часът по родолюбие”. В рамките на последната нициатива бяха раздадени патриотични плакати за всички класни стаи и читалища в региона.

    Като успех на администрацията областният управител посочи и кампанията за енергийна ефективност. С 572 сдружения на собствениците към момента хасковска област е на трето място в страната.

    По проблема с бежанците Станислав Дечев бе категоричен, че на територията на региона има три центъра за настаняване на мигранти и те ще си останат толкова. “На всички срещи и съвещания съм бил категоричен, че нови центрове за мигранти в хасковска област няма да се правят”, допълни той.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      До
      Добри
      9 -38
      16:27, 29 дек 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      От
      отчет за какво?
      38 -7
      16:29, 29 дек 2016
      Ох, нямам думи и той тръгнал да се отчита и му било трудно и не знам си какво. Куха работа. Какво зависи от теб, знаеш ли въобще?
    • 3
      Го
      гого
      30 -3
      16:46, 29 дек 2016
      Не само трудна но и последна за Вас!!! Добре сте се снимали с това пожарникарче,а какво момче беше,а сега как Герберско гледа!!!!!!!!! Наистина Ангелов е добър човек и професионалист,завършил в Русия който навсякъде показваше как е сниман с ПУТИН!!! Какво предателство,да слугуваш на най русофобската партия!!! ПАДЕНИЕ!!!!!!!!!!!
    • 4
      Jo
      John
      21 -8
      17:32, 29 дек 2016
      държавен паркинг с прилежащи бунгала - червен фенер, а вътре младежите на герб!
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      7 -1
      13:36, 30 дек 2016
      И моята 2016 год. беше тежка с толко проЗ областен управител.
      Мене никой ме не пита.
    • 6
      Ай
      Айде
      2 -1
      22:49, 31 дек 2016
      Айде вече махайте се, че едвам ви издържаме.

    Още новини

    Последни новини