От х:

Днес в x:

Ограмотяват роми

Два проекта към Центъра за образователна интегрирация на децата от етнически малцинства са спечелили съвместно Регионалният инспекторат, Младежки център и училище Георги Раковски.

Те бяха представени днес от началника на инспектората Иван Панайотов, директора на Младежки център- Деян Янев и Христина Боева- старши експерт в РИО.

„Искам, знам и мога" е проект за изграждане на извънкласни и извънучилищни дейности, насочени към представяне на етно-културното наследство на областта. Целта е социализация на учениците, независимо от етническата им принадлежност, да се почувстват важни и значими в обществото. Проектът е на стойност 7500 лв. В него са включени повече от 120 ученици от 15 училища от областта. 250 деца ще участват в турнири, изложби и концерти. Към Младежки център за децата ще бъдат създадени 6 клуба с обществен интерес. Дейността им обхваща: изработване на предмети на изкуството, драматизация на фолклорни приказки, запознаване с обичаи на различните етноси.

Вторият проект "Равен старт и за мен„ е насочен към децата от малцинствените групи, които не владеят българския език. Целта е да се гарантира равен достъп до образованието на деца с различен етнически произход.

Формирани са 3 групи от Хасково, Харманли и Любимец. Ще се организрат екскурзии. Важно е децата да опознаят околния свят и изкуството.

Проектът е на стойност 18 500 лева, като по-голямата част от сумата е за екскурзии. Той стартира на 3 декември 2008-ма Групите се формират до края на август.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини