От х:

Днес в x:

40 младежи с факелно шествие в Хасково за жертвите на СПИН

Изображение 1 от 6

    Над 40 представители на всички секции към Младежки център и доброволци от Българския младежки червен кръст се включиха във факелно шествие по повод Световния ден за борба със СПИН. Всеки един от младежите запали факел пред символичната червена панделка, която беше разгърната на площад "Свобода". Точно там в 17 часа с едноминутно мълчание почетоха жертвите на болестта.

    След краткия ритуал шествието се отправи към сградата на Младежкия център, където в 18 часа започна концерт в подкрепа и съпричастност на живеещите с ХИВ/СПИН. На сцената в голямата зала в културната институция ще излязат Атанас Колев – финалист от X Faktor и Черния Тони. Концертът е под мотото „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ!".

    От началото на годината са открити два нови случая на заразени в областта, а в страната има нови 116 ХИВ–серопозитивни лица, с което носителите на ХИВ в България са официално 2 383 лица.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Яя
      яя
      2 -2
      08:47, 2 дек 2016
      Не се лъжете. Спин не взема жертви. Жертвите ги взема човешката лъжа и безбожието. Ако хората живеят по правилата на бога няма да има спин.
      • Яя
        яя
        2 -2
        08:49, 2 дек 2016
        П.п . Така че ако искат да протестират срещу някого това не е спин. Да протестират против себе си. Против живота който водят..
    • 2
      N3
      n3rd
      0 0
      10:35, 2 дек 2016
      какъв протест бе .... ти въобще чете ли статията .....
    Последни новини