От х:

Днес в x:

Ученици от „Шандор Петьофи“ с факелно шествие за народните будители

    Ученици от хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ организираха факелно шествие, посветено на народните будители. Инициативата се организира за втора поредна година. Именувана е „Не се гаси, туй що не гасне“.

    В шествието се включиха ученици, облечени в носии и специални костюми. Те тръгнаха от двора на училището и се отправиха към паметника на народните будители, за да поднесат цветя.

    По-рано през деня шестокласници предприеха интересно пътуване с изнесен час по история и цивилизация. „Патриотичен буквар“ е името на представения от тях урок пред малчуганите от детска градина „Слънце“, в който учениците срещнаха децата с възрожденски личности от българската история. По думите на техния преподавател по история Снежана Ташева инициативата ще се превърне в традиционна за училището, защото това съхранява българите като народ и ги изгражда като личности.

    Отбелязването на дните на народните будители ще продължи с екскурзия „По пътя на народните будители“. Тя ще бъде до Карлово, Сопот и Калофер, където учениците ще посетят родните къщи на Христо Ботев, Васил Левски и Иван Вазов с открити изнесени уроци.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Па
      парасков
      3 0
      18:04, 27 окт 2022
      Браво!
    • 2
      По
      ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
      1 0
      09:45, 28 окт 2022
      И на учениците и на децата от детска градина "Слънце " 15 , които тържествено отбелязаха деня на народните будители!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини