От х:

Днес в x:

Драматизация на „Косачи“ и „Немили-недраги“ за 80 г. „Климент“

    Ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ направиха драматизация на разказите „Косачи“ на Елин Пелин и „Немили-недраги“ на Иван Вазов. Облечени в народни носии, насядали край импровизирана старобългарска софра, възпитаници на школото от 6 и 7 клас декламираха различни части от двете произведения. Така те влязоха в ролята на актьори и представиха истинска пиеса. В края на изпълненията учениците бяха бурно аплодирани от публиката, която препълни залата в едноименното Народно читалище „Свети Климент Охридски“.

    Днешната драматизация беше по повод 80-ата годишнина от съществуването на ОУ "Св. Климент Охридски“. „Със всяка изминала година вдигаме летвата и сами искаме да си я надскочим. Много са инициативите, посветени на нашия юбилей – това е поредната, не е последната. Благодаря на учениците от 6 и 7 клас и на техните преподаватели за смелостта да представят пред нас нашите велики автори Иван Вазов и Елин Пелин“, каза директорката на училището Гинка Райчева.

    По случай юбилея на училището са предвидени и редица изяви тази седмица. Кулминацията на празниците ще е този петък в Деня на Св. Климент, когато в двора на училището ще се отслужи водосвет. Тогава изявени ученици ще получат награди. От 18 часа на 25 ноември в читалище „Заря“ ще бъде представен музикалния спектакъл „Книгата“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      Дидо
      0 -1
      03:32, 23 ное 2016
      Браво на организаторите и децата! Получило се е прекрасно.
      Но да бяхте измили метлата преди да я дадете на децата за представлението. По-мръсна е и от тези, с които се метат улиците. Елементарна хигиена е това, не изисква големи усилия.

    Случаен виц

    Последни новини