От х:

Днес в x:

8 ученици стават мениджъри в общински и държавни институции за ден

„Вдъхнови бъдещето”. Това е надсловът на тазгодишната инициатива „Мениджър за един ден„, която ще се проведе на 17-ти ноември.

Младите хора, които ще менажират различни институции в рамките на работното време на определения ден, влизат и в общината.

Осем са учениците от Хасково, които ще работят в рамките на това популярно събитие, което се провежда по идея на Джуниър ачийвмънт.

Работният ден на мениджърите за един ден в местната администрация на областния град започва в часът, определен за ежедневната оперативка на кмета Добри Беливанов и неговите заместници- в 8,30.

Освен кметската управа в „Мениджър за един ден“ се включват и дирекции в общината, Регионалния исторически музей, Младежкия център и Театъра. Навсякъде там младите хора ще имат възможност не само да видят как работи звеното, но и пряко да участват в изготвянето на дневния план на действие.

Идеята на инициативата е в рамките на „Мениджър за един ден“ утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и висшите държавни управници да предоставят възможност на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната организация.

Oт 2002 година насам в инициативата са участвали 15 234 ученици и студенти и над 2 000 компании и институции.

“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в над 100 държави.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    Хасково
    3 -1
    13:50, 15 ное 2016
    Кои са тези ученици и на какъв принцип бяха избрани?
    • Sc
      Scarface
      0 -1
      20:41, 15 ное 2016
      Обикновенно са ''наши'' момчета и момичета.Едно или две има които реално са
      заслужили това.Те са като камуфлаж за пред общественноста.
Последни новини