От х:

Днес в x:

Кметът Добри Беливанов отговаря на читатели на Haskovo.net

Многобройните въпроси към кмета Добри Беливанов в Haskovo.net нямаше как да бъдат зададени на пресконференцията в четвъртък в общината. Те бяха над 50, а имаше и други медии, които също имаха своите въпроси. Затова предадохме въпросите на читателите на кмета Добри Беливанов.

Ето неговите отговори:


Nina Andonova

obeshtaniqta golemi no vsashtnost nishto nali si kypi djip gospod zabavq no ne proshtava v nedelq sa otivat gerba i da razdavat pari pak nqma da im stignat rymen radev shte e taq pensiq samo laje toi nemoje da varvi zatova djip my kypixa xorata

Росен Карагьозов

Г-н Кмете, До кога няма да имаме нормални пътища и канализация в ж.р. Кенана?

Общината разработва Общ градоустройствен план. С  него ще търсят варианти за финансиране изграждането на канализация в този вече доста населен хасковски квартал. Лично аз мисля, че първо трябва да се направи инфраструктурата и тогава да се строят къщи, но сме в заварено положение. Инвестицията е прекалено голяма и не е по силите на собствения бюджет на община Хасково, където на година е възможно да се отделят само около 2-3 милиона лева за капиталови разходи. Затова, както винаги съм казвал, е необходимо да бъдат търсени външни източници на финансиране. 

Dimitriq Parnarova

Каква е съдбата на бившите казарми в Хасково? До кога ще стоят тези развалини в центъра на града,та чак до Орфей ?

Ако говорите за казармите над ДНА, вече е възложено да бъде направен идеен проект за изграждането на парк, идеята е там да има кътове за спорт и отдих. Целта е това място да стане един наистина красив и приятен кът за почивка и разходка. Имаме идея сградата до ДНА да стане музей, но и това е в процес на проектиране. Надяваме се догодина да успеем да приключим с проектирането и през 2018 година паркът да бъде изграден. Първоначалните средства  вече са осигурени. Това са 3 милиона лева, които бяха спестени след провеждането на обществената поръчка за ремонт на училища и детски градини по ОП „ Региони в растеж“

Marko Markov

Г-н Кмете, До кога парковете ще бъдат кръчми работещи денонощно, нали щяхте да ги ограничите?
Какво ще правим с кучетата които завладяват града?

Вече са прекратени договорите на няколко парка, за незаконно строителство. Някои от собствениците обжалват и текат съдебни процедури.  Договорите са сключени преди встъпването ми в длъжност. Проверките за евентуални нарушения продължават.

За кучетата се търси решение съобразено със закона. Работим активно с НПО „Зоодоброволци.

КОГА ЩЕ НАПРАВИ СВЕТОФАРИТЕ НА ЗЕЛЕНА ВЪЛНА. ТЪПО Е ДА СЕ СПИРА НА ВСЕКИ 100 МЕТРА

Къде ще има светофари, пешеходни пътеки, неравности, ограничаващи скоростта и т.н., решава Общинската транспортна комисия. В нея има и специалисти от полицията, които преценят предложенията. Лично аз смятам, че разстоянието  между светофарите ни е твърде малко за  да позволи направата на „зелена вълна“, но това трябва да се обмисли от специалистите.

Защо досега няма назначен нито един нов служител с конкурс, г-н Беливанов?

Не сте прав, минаха конкурси за назначаването на повече от 240 души, наети по различни програми и проекти. Ако Ви интересуват свободни работни места, следете сайта на община Хасково haskovo.bg в раздела „КАРИЕРИ“

Кога ще се асфалтира пътя във вилна зона куба?

Отговорът е сходен с пътищата за вилна зона „Кенана“  Първо трябва да имаме Общ градоустройствен план, който се изработва в момента. След което ще се направи проектиране и ще се кандидатства за финансиране. Подобна инвестиционна дейност не е по силите на общинския бюджет, затова задължително ще се търси външно финансиране. Това, което направихме тази година, е голяма част от пътищата във вилните зони да се изравнят и чакълират.  Знам , че е временно решение, но е по-добре, от колкото преди.

рамадан

обеща да асфалтира улица ЗДРАВЕЦ и ЕТРОПОЛЕ в кв, Каменни

Обещанията не са забравени. Ще бъдат асфалтирани. Планирани са. При встъпването ми в длъжност се оказа, че няма план за ремонт на улиците в града и селата на общината. Кметът еднолично е решавал коя улица кога да се ремонтира. Според мен и моя екип това не би трябвало да е така, затова възложихме на специалистите да опишат състоянието на всички улици. Сега вече има карта с точното състояние на улиците. Уверявам Ви, съвсем не изглежда добре. Много улици се нуждаят от асфалтиране, но не могат всички да бъдат направени веднага.

321679

Г-н Беливанов, наистина нещата в Хасково започват да се променят, когато няма едноличен собственик - феодал начело на града ни. Моля Ви обаче напомнете на г-н Иван Панайотов да махне чадъра върху непенсионирани пом.директори, отдавна достигнали години за пенсия. Все пак, от заповедта на министъра измина повече от година, а някои от тях продължават да стоят на местата си, подкрепяни от неговото приятелско рамо. Законите важат за всички, не само за редовите учители. Надяваме се справедливостта най-после да възтържествува, а ние я чакаме доста отдавна.

Не е в правомощията на кмета да се намесва в независима структура като образованието

Кога ще намали данъците както обеща в предизборната си кампания и какво му пречеше да го направи до сега?

Първата стъпка вече е направена. В края на миналата година бяха намалени данъците на МПС. Това беше направено с решение на Общински съвет още през 2015 година. Относно намалението на такса смет, очакваме от Министерски съвет да бъде спусната нова методика за определяне такса смет.   Т.е очакваме нови правила за изчисление на такса смет.

Обещахте, че ще назначавате специалисти само след обявяване на всяка позиция или проведен конкурс,как да си обясним че 90% за назначени по роднинска? И още един въпрос,нали общината щеше да е отворена за всеки,а се оказа че това е така за едни и същи хора,за простосмъртните дават час след 5 месеца,което реално ги отказва?

Както отговорих на предишен въпрос, много хора са назначени с конкурси, следете страницата на общината в раздела „ Кариери“.  Назначените след конкурси са повече от 240 души.

Общината е отворена за всеки и продължавам да твърдя, че е така. Ежедневно можете да се срещнете със специалистите, които отговарят за вашия въпрос, със заместник–кметовете и секретаря на общината. Ако въпросът налага моята намеса, те ще ми го докладват. Определил съм за приемен ден – петък, но ако имам дори и малка възможност в графика, приемам граждани и през останалите дни. Да, знам, че списъкът е дълъг, много хора искат да се видят лично с мен, но всеки иска среща на 4 очи, всеки иска да му отделя време. И с право. Вероятно липсата на приемен ден 16 години е причината за това. Вариант за комуникация с мен е и официално питане, заведено в деловодството на общината или мейл на  kmet@haskovo.bg Всички писма преглеждам лично.

  • 7

Гражданин

Откакто новият градоначалник е на власт защо в града ЛИПСВА ЧИСТОТА И ОСВЕТЛЕНИЕ, както и защо навсякъде е пълно с бездомни кучета, които са много опасни за хората?

Спекулация е твърдението за липсата на чистота. Категоричен съм. Ако визирате падналите листа, нормално е да ги има, сезонът е такъв, но със сигурност се чистят ежедневно. Над 70 чистачи и озеленители от ОП „Екопрогрес“ ежедновно почистват и поддържат зелените площи.

По повод осветлението, както казах и на пресконференцията, от няколко месеца е създадено звено в ОП „ Екопрогрес“, което поддържа уличното осветление. Досега това беше задача на частна фирма и за това общината плащаше по над 400 000-годишно. Сега сумата е свалена с около 100 000 лева. От септември месец досега са приети близо 200 сигнала за проблеми с осветлението на специалния телефон 62 20 20.  Служителите от новосформираното звено реагират своевременно по график. Към днешна дата от приетите съобщения има около 7, които остава да се проверят.  

За бездомните кучета, както вече казах, се търси законосъобразно решение. Работим активно с неправителствени организации.

1.Защо в Общината се приеха само ваши ли свой хора на длъжност без конкурс...ако не знаете 
имената мога лично да ви ги кажа ....до кага ще продължава така.
2.Защо конкурсите за поръчки ,търгове или проекти се дават на тяхни хора или защо ...да не отричат имаме доказателства.
3-Защо градът е мръсен -никаква чистота .
4.Защо не се прави нищо за младите хора да има работа .
5.И нека сам си зададе въпроса защо града беше много по хубав от предишното правителстово
и защо продължава да се топи града и да няма хора.

Отново да повторя - свободните работни места в общината се обявяват на сайта haskovo.bg в раздел „Кариери“. Назначените след конкурси са повече от 240 души.

Обществените поръчки са в раздел „Профил на купувача“, отново в сайта на общината. Обявени са и в Агенцията за обществени поръчки. Спазени са всички изисквания на закона. Пример за прозрачност е големият брой участващи в търговете - за трите търга за саниране на блокове се явиха общо над 180 фирми от цялата страна за 70 позиции. За ремонта на две училища и четири детски градини участваха 37 фирми от Хасково и страната. При прогнозна стойност около 18 милиона лева се сключиха договори за около 15 милиона лева.

Именно в резултат на конкуренцията между фирмите, участващи в търга за ремонт на двете училища и четири детски градини, са спестени 3 милиона лева. Те ще бъдат използвани за създаването на парк до ДНА.

Само за сравнение при предишния управленски мандат за ремонт на пътя Хасково - Ханче Клокотница, на проведен търг през 2008 година са се явили само две фирми. За ремонти на пътища в Хасково през 2007 година на търг за 8 позиции са участвали за всяка позиция от две до три фирми, като участниците за всяка позиция са едни и същи. От осемте позиции пет се печелят от една от тези фирми, другите три са разпределени на другите три участващи фирми.

В друга обществена поръчка през 2009 година „ Градска среда“ при прогнозна стойност 7 803 657 лв има само две оферти, едната фирма е отстранена от търга и печели втората с предложение от 7 763 757 лв.

Докога терена между площадка Юнак(новите тенис кортове) и улица Дунав ще седи буренясъла, в кал, без асфалт, без осветление със скитащи бездомни кучета?Предвижда ли се това място да се благоустрои?

В момента този терен се почиства. До дни работиците трябва да приключат. Това е нерегламентирано сметище, натрупано от години.

Боклуци, купища паднали листа,запушени канализационни шахти,цигания и дръглясали кучета.Добре,давай отчeт.

Листата са пробем за всички градски управи. Няма как да ги накараме сами да летят към кошовете. Това в кръга на шегата. Но в някои дни листопадът е по-силен заради вятъра, например в деня преди дъжда. Не беше възможно заради вятъра да се събират листа. За  лош късмет тогава заваля дъжд, и то доста интензивен, което причини запушване на шахтите. Обърнал съм внимание на ОП „Екопрогрес“ редовно да почистват шахтите, за да се предотвратят по възможност подобни инциденти.

Димитър Любомиров

До училище Христо Смирненски има голяма глутница от огромни кучета.
Деца ежедневно са изложени на риск и заградения парцел препречва тротоара от години насам.Чака Общината някой да пострада и тогава да се загрижи ли?
Така са разположени маркираните места за синя зона ,че няма видимост при включване в движението по главните булеварди.

Заграденият парцел е частна собственост. Оградите са сложени според изискванията на закона.

Вече съм  разпоредил на транспортна комисия да преразгледа местата за паркиране в града, както синя зона, така и отдадените под наем паркоместа, т.нар „жълта зона“.

 Заграденият

Иван Иванов

Въпросът ми е свързан с кв ."Орфей".Моля,направете нещо по въпроса с конете (!) и кучетата.Не е нпрмално като в дивия запад конете да се разхождат рамо до рамо с хората.Абсурдно е да не може да се прибират (конфискуват ако трябва) животинките.Цигани си ги пускат на свободна паша и това е.Толкова е грозно,че нямам думи.Относно кучетата......проблема става много сериозен също.Не знам дали си спомняте,но преди години имаше по улиците кучета тук там,сега е епидемия.Чуваха се градски легенди,че с бездомните кучета хранят лъвовете и с риск да бъда охулен от някой псевдо природозащитник ще кажа,ако няма друг по-цивилизован вариант-направете го и вие!

От няколко седмици имаме договор с бившия „Хайван пазар“, където се отвеждат заловените безстопанствени селскостопански животни в града. Собствениците им трябва да платят глоба, за да си ги получат обратно. След като там бе настанен един кон, нямаме повече сигнали за пуснати безстопанствени животни. За кучетата вече отговорих - търсим решение заедно с НПО.  Аз лично имам куче у дома, знам каква отговорност и ангажимент е. За съжаление много хора не оценят това и след като установят, че не могат да се справят, изоставят кучетата си по улиците. Нерядко откриваме маркирани кучета от други региони в Хасково, явно някои близки общини са ги довели на “екскурзия“.

Арендатор

Кога ще освободите протежето на Георги Иванов от "Общински имоти"-Десислава Иванова,която се държи с гражданите отвратително и ги изнудва за пари?

В община Хасково нямаме служител Десислава Иванова. Ако имате сигнали за служител, който си позволява да изнудва гражданите моля да изпратите сигнал на kmet@haskovo.bg

Гражданин от Бул. Раковски

Защо не решихте проблема с безработицата,Нали обещахте? А таксите за детските градини, защо са още скъпи? Защо си купи нов джип?

Община Хасково няма пряко отношение към разкриването на нови работни места. Но може да създаде подходящи условя за създаването им. Създаването на благоприятен инвестиционен климат отнема време. Първите стъпки вече са направени. Общината има наредба за насърчаване на инвестициите. Активно работим с Българската агенция за инвестиции. Министерството на отбраната ни предостави имоти в Узунджово, където планираме да бъде изградена бизнес зона. Мястото е изключително атрактивно за развитието на бизнес, защото е близо до магистрала и ЖП линия, има газ, ток и вода. Няколко големи инвеститори вече проявиха интерес. Вметвам тук, че колегата от Димитровград Иво Димов ми сподели, че от започването на преговорите с „Язаки“ за строителството на завод на пътя между Хасково и Димитровград до първата копка са минали повече от 3 години. Между другото“ Язаки“ вече наеха първите 400 работници и продължават да търсят хора. Планират да наемат около 3 хиляди души. 

За детските градини - таксата бе намалена с 5 лева. Това може да си позволи общината досега, защото повече от 200 хиляди лева от бюджета покриват това намаление.

Относно новия автомобил. Колата е закупена след проведена обществена поръчка. Автомобилът не е персонално мой, използва се от всички служители на общината. Закупуването се наложи, защото  всички 5 коли на общината са между 15 и 22-годишни. Използваха се само едно Ауди от 2001 година и  Фолксваген от 1994 година. Ремонтите на двете коли за последната година са за повече от 7 хиляди лева.

Другите три автомобила / Фолксваген Пасат от 1994 година, Опел Вектра от 1999 година и Волво от 1994 година/  не се използват заради изключително лошото им техническо състояние. 

Радио Фокус

На 9 септември 2016 година Добри Беливанов даде интервю пред Радио Фокус. Там той заяви следното (цитатът е копиран от сайта на Агенция Фокус):
Водещ: Господин кмете, как посреща Хасково своят ден? Какъв отчет, каква равносметка можете да направите? 
Добри Беливанов: 10 месеца са минали откакто с моя екип застъпихме. Направихме доста добри неща, асфалтиране на улици, благоустрояване на квартали, в момента приключи процедурата със санирането на блоковете, което се очаква от нашите съграждани. До края на годината ще бъдат санирани 80 панелни блока, а иначе имаме подготвени общо 215 блока, с което по бройки блокове сме на първо място в страната. 
ПОПИТАЙТЕ ГО ЗАЩО ИЗЛЪГА, СЛЕД КАТО И НА ГАРГИТЕ В ХАСКОВО БЕ ЯСНО, ЧЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА Е АБСУРД ДА БЪДЕ САНИРАН ДОРИ И ЕДИН БЛОК?

Скелетата около санираните блокове се виждат от всички. Сключени са договори за финансиране на ремонта на 72 блока. Първите блокове вече започнаха дейностите по саниране.  До края на м.ноември ще бъдат слючени договорите с фирмите, които ще санират блоковете от третата обществена поръчка, 31 на брой. Гарантирам, че се спазват всички законови срокове и процедури. Това сигурно за някои е забавяне, но не можем да си позволим толкова голяма инвестиция в комфорта, в качеството на живот на хората, да бъде провалена заради неспазване на правила. При встъпването ми в длъжност заварих регистрирани около 30 сдружения на собствениците. Само за около месец, в края на 2015 година, успяхме да съдействаме за регистриране на нови около 100 сдружения и да сключим договори за финансиране на над 70 от тях. През 2016 година продължи регистрацията на сдружения на собствениците и с днешна дата имаме над 250 сдружения, включително на по-малки кооперации и тухлени сгради. Това нарежда Хасково на първо място в страната по регистрирани сдружения за саниране. Очакваме следващата година програмата да продължи. Министър Лиляна Павлова обяви, че в държавния проектобюджет са предвидени допълнително 1 милиард лева за саниране.

12356

1.Кога ще се прекарат улиците на Кенана,плащаме данъци за смет ,а нямаме кофи,кога ще има?
2.Кога ще се направи един парк за децата на кв,Каммена,който да отговаря на изискванията за безопастността им,а не като този който вече съществува с/у Мерки-теглилки,ако може да се наименува като парк.
3.Какво ще стане със закритото училище "Алеко Константинов"
Когато има избори всички много обещават.

Наясно съм с проблемите на вилните зони, отговорих вече за улиците на предишен въпрос. По повод таксата за смет – хората, живеещи в квартала, където няма организирано сметосъбиране и сметоизвозване, не плащат за това. Такса смет се формира от три компонента   - сметоизвозване и сметосъбиране - 1,3 промила, подръжка на териториите за обществено ползване - 1 промил, и депониране на отпадъците 0,7 промила от данъчната оценка на имота.

Хората в зоните, където няма сметосъбиране и сметоизвозване, не заплащат първият компонент от такса смет - сметосъбиране и сметоизвозване, т.е те дължат вместо 3 промила 1,7 промила за поддръжка на териториите за обществено ползване и за депониране на отпадъците.

В плановете на общината е предвидено освежаване на парка до „Мерки и теглилки“, ще бъде направено при първа възможност. Плановете предвиждат поддръжка не само на този парк, а и на всички останали.

Училище „Алеко Константинов" е закрито преди по-малко от 10 години.  В този срок то може да се ползва само за образователна и социална дейност. Не може да се продава. Иначе казано, може да бъде само училище, детска градина, социален дом. След изтичане на 10-годишния срок от закриването, сградата може да се използва и за други дейности.

Отговор

Георги Христов

Кога ще оправите Бента на ул.Дунав,Господин Беливанов?Писна ни от наводнения!Или трябва да се случи трагедия и тогава да се оправят нещата?!

Запознат съм със ситуацията. Към момента канализацията е щателно почистена, при последния дъжд е успяла да поеме голяма част от водата и нивото до стената е достигнало едва 10 сантиметра. Изготвя се проект, който ще реши вашия проблем трайно и окончателно.

Ани Ташева

На какъв принцип се избраха без конкурс всички нови директори на Дом "Марина",ЦОП ,ДЦСХ ,Домашен социален патронаж , ЦНСТ и други добре функциониращи до сега ,социални институции,след разпадането на СУО към Община Хасково.Бяха изхвърлени качествени специалисти с дългогодишен стаж и опит в тази област и се нагласиха нови , които си нямат представа от социална работа. Всичките Ви директори са бивши служители / възпитатели / от Дом "Асен Златаров" т.е. бивши колеги на г-жа Стефанова - началник отдел при вас.Някои от тях дори не са завършили Социални дейности ,но се пишат за големи специалисти в тази област. Добрите Ви специалисти напускат работа, защото не са съгласни с тази несправедливост и не могат да търпят некадърници да ги командват !!!
Вие не търсите хора за съответното работно место , а работно место за определени хора !!!

Единственият напуснал служител,  и то по собствено желание, е Атанаска Димитрова, директор СУО. Всички останали директори са с дългогодишен стаж в системата.

Vela-11-2016 11:02

Защо веднага по ваше време настанихте майки които не са самотни в блокчетата за социално слаби? Припознати от бащите които имат добри доходи и живеят там с майките с намален наем. А вие ги водите самотни майки?Ползват почти без пари апартаментите на "Г.Кирков", не плащат ток , вода , а си имат и компания на всичкото отгоре.

От 1 ноември започна подаването на документи за настаняване в общински жилища. Непрекъснато се правят проверки дали настанените в жилищата отговарят на условията. Имаме десетки хора, които са изведени от апартаментите, защото не отговарят на условията - например живеят в чужбина, продали са имоти, имат по-висок доход и т.н.

Наемателите на общински жилища заплащат изразходваните от тях ток и вода. На всяко тримесечие от ВиК изпращат справка на длъжниците, наематели на общински жилища. Има апартаменти, където преди година установихме, че са се натрупали задължения за около 2 хиляди лева за вода. Взети са мерки и вече няма задължения за сметки за вода  повече от три месеца.

76 процента

Избраният с 76 процента трябва да работи много по-добре, Избрали сме го да работи за гражданите на Хасково,включително и селата.Някой села нямат асфалт г-н Беливанов.

Виждам много коментари,найстина хората пишат истината.

За една година Ганди успял да намери работа за 28 хил. и чистил улиците сам.

За една година точно в селата от община Хасково за ремонти на сгради и улици и благоустрояване на паркове  са вложени над 264 хиляди лева. Над 1 милион лева струва ремонтът на пътя Криво Поле - Елена. Проблемът с асфалтирането е голям. И на мен ми се иска за едно лято да бъдат асфалтирани всички улици в града и селата, но това ще стане поетапно. На предишен въпрос обясних, че има план, който ще се реализира.

Бадема

Защо не направи спортна площадка в бадема???

Квартал Бадема попада в зона за въздействие на ОП „Региони в растеж“. По тази програма там вече е планирано благоустрояване на междублоково пространство. Работата ще започне през пролетта.

В този проект са и пространства в квартал „ Орфей“ – в частта източно от булевард „В.Левски“, както и пространство между улиците „Булаир“ и „Одрин“, а така също и пространството около блок на улица „ Атон“.

mitko stefanov

кога най после г- Кмете ще обърнете и малко внимание и на футбола и на школите в града обещахте а само гледате баскетбола нямаме нито хубав стадион нито добри бази за тренировки на подрастващите . Как да се задържат в града. Уважавам ви но направете нещо за спорта.Как виждате в перспектива бъдещето на футбола за мъже в град Хасково. Не е ли време Хасково да има вече поне отбор във В група.Много деца тренират горе на Ямача но имат нужда от помоща на Общината.

Министерството на спорта отпуска 300 000 лева за подмяна на тревата на терена на стадион „Хасково“. Процедурите се движат от министерството, затова не мога да се ангажирам със срокове. След като министерството направи терена, аз се ангажирам от общината да бъде направена лекоатлетическата писта около него.

Имаме разработен проект за ремонт на стадион „Младост“ за 2,5 милиона лева. Ще търсим директно финансиране за това от правителството чрез постановление на Министерски съвет. Това е единственият начин да се финансира ремонта на този стадион.

Футбола и аз го харесвам, но общината не може да си позволи да подпомага професионални отбори. Това е задача по-скоро пред бизнеса. Усилията на общината са насочени към подпомагане на спорта за деца и юноши. Всички спортни клубове кандидатстват по определени критери и и получават субсидии от общината. Тази година вече са им преведени субсидии от близо 200 хиляди лева.

до владиката

хасково нет ,Питайте кмета вярно лие че ще плати 9000 за едно седмичната екскурзия до Русия на г-жите Захариева,Станчева,Трендафилова и трима попове за участие в измислен конгрес на Руската църква.Информация доктор Станчева пред близки и познати.

Не, не е вярно, че има такава „екскурзия“. Таня Захариева и Валя Станчева са поканени от руската страна на тяхна издръжка на конгрес „Санкт Петербург и славянския свят“. По програма ще представят Хасково и ще обсъдят бъдещо сътрудничество между двата града. Тази година в Хасково бяха деца от Санкт–Петербург, като етап от похода им по стъпките на руската армия. Планира се догодина да бъде направен по-мащабен поход по повод 140 години от Руско-Турската война.  Хасково ще съдейства за провеждането му на територията на общината. При посещението на г-жа Захариева и г-жа Станчева в Санкт Петербург ще бъде уточнено какво бихме могли да предоставим.

Г-жа Милена Трендафилова не е включена в тази делегация, не заминават и свещенници.

Митко1

-Кога и как по етапно ще започне подмяната на ръждясалите водоснабдителни тръби в и около града? Нали знаете че водата която пием не е от най-качествените? Дружеството е общинско както и тръбите до-колкото ми е известно. А сегашните загуби за вода са доста голям процент.
- до къде стигна смяната на електроосветлението в града с новия тип икономични лампи?
- интересът на ИТ фирмата към ХС доведе ли до резултат? Ще има ли софтуерни фирми или кол центрове в Хс или не?

Подмяната на тръбите в Хасково вече я обясних в отговор на друг въпрос, най–после бе сформирана ВиК асоциация, която единствена може да кандидатства за финансиране. Очакваме това да стане през новия програмен период. Подмяната на водния цикъл ще подобри качеството на доставената вода и ще намали загубите, които сега достигат до 70 процента. А дружеството ВиК Хасково не е общинско, а държавно.

Подмяната на лампите е поетапна. Общината кандидатства и по Българо-Гръцки проект за цялостна подмяна на осветлението с икономично, очакваме решение за одобрението на проекта в началото на следващата година.

Фирмата, която прояви интерес да открие свой офис в Хасково, се занимава с разработване на мобилни приложения. Декларираха още на срещата, че биха отворили офис веднага, стига да намерят хора, които да работят там. Тепърва им предстоят разговори с евентуалните техни служители.

Жител

Г-н Беливанов, на разклона за с. Стамболийски , покрай асфалтова настилка са изсипани строителни отпадъци. Идва зимата и те много ще затруднят разминаването между колите и камъни, стърчащи на пътя. Също така засипан и отводнителният канал. Моля общината по-бързо да направи проверка и отстрани нередности.

Канавките са почистени. Установен е собственикът на терена, на който са изхвърлени строителните отпадъци, направено му е предписание и има срок за извозването им.

Жител на кв.Изгрев

Г-н Беливанов , кога смятате да благоустройте квартал изгрев като (канализация и асфалт) , смятам че и тук както в центъра живеят хора който искат нормални условия на живот, все пак всички си плащаме данъците и искаме както другите така и ние да имаме условия ,а не да живеем и да ходим по кални улици. Благодаря.

Да, и квартал „Изгрев“ е в плановете за благоусторяване. Както неведнъж отговорих, не е възможно всички улици да се направят за няколко месеца, въпрос на време и пари.

Младен. Стефанов

1.Моят въпрос е защо 1 год.след като сте на власт продължава да има разрешения за цигански сватби и с това да се побъркваме ние нормалните граждани?
2. Отдел Архитектура е много зле организиран и нещата там не вървят. Мислите ли за промени там и какви?
3.кучетата са ужасно много в града. Имате ли план за справане с този голям проблем?

Тържествата на открито са ограничени до минимум. Разрешение се дава само за по два часа в петък и събота, в случаите когато не са национални празници.

Ако имате конкретен сигнал за отдел „Архитектура“ можете да ми го изпратите kmet@haskovo.bg

Моят въпрос

Защо променихте закона и разрешихте бракове в общината за 20 лв., а не ги оставихте както беше до преди мандата на г-н Беливанов за 104 лв. в ритуална зала. Тогава когато хората се жениха в Димитровград?

Браковете за 20 лева са така наречените „на гише“. Спазени са всички процедури и се изискват всички документи, изисквани от закона. Разликата е, че младоженците се разписват в помещение в общината, в присъствието само на свидетелите. Не се извършва обичайният ритуал. Има интерес към тази услуга, предпочитат я най-вече хора, които са живели дълго време на семейни начала или се прибират от чужбина за малко и им е необходимо свидетелство за брак.

Ритуалът в залата, който струва 104 лева, не е отменен, извършва се и изнесен ритуал, чиято цена е  178 лева.

Гражданин

кога ще оправите тез тролеи и ще пусните до Болярово

Изграждането на мрежа за тролейбуси до Болярово е доста скъпо начинание. Търсим вариант за финансирането на закупуването на електробуси.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (48)

  • 1
    Съ
    същият
    34 -11
    10:23, 12 ное 2016
    какво ни интересува, че таксата смет имала 3 компонента-ами променете ги. и дори да са три, защо се събират компонентите за ниви, до които няма нито път, нито канализация, нито ток. отделно че данъчните оценки са завишени десетократно! защо за нива се плaщат някакви компоненти на такса смет, като услугата не се предоставя-за тези места не е необходимо да има сметище?!
    отделно с данъка за автомобилите върху конските сили! къде е справедливостта, че за 13 годишен автомобил с цена 5 х.лw. и за автомобил с цена 150 х.лв се плаща еднакъв данък?! какво като мощността на автомобила е над 160 к.с. че там данъка хвърчи в небето да не би след него да вървят служители на общината, които чистят л-ната на конете, или пред тях върви някой да слага специален асфалт?! Човек като си регистрира автомобила в Хво може и почти да не го кара тука! как може да има разлика в данъка 15-20 пъти и то на база мощност, а не на база ШВАКЕ !
    • 11
      111
      53 -22
      11:42, 12 ное 2016
      Лъжете, г-н Беливанов! Нямате нито един служител назначен с конкурс! Не са обявявани конкурси нито за директорите на дирекции в Общината, нито за главния счетоводител, нито за главния архитект, нито за секретаря на общината! За какви 240 служители говорите? Не ми бройте циганите, които вземате за чистотата и т.н.
    • Пе
      Петев
      8 -24
      18:11, 12 ное 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Да
    Да плачем или да се смеем
    39 -36
    10:35, 12 ное 2016
    Г-н Беливанов аз Ви питам за новия ви джип син БЕ ЕМ ВИ -луксозния.
    Моля Ви се отговорете на този въпрос,не искаме да лъжете гражданите,който Ви са избрали с много висок процент.

    МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ НА ТОЗИ ВЪПРОС
    Защо купихте нов джип на БЕ ЕМ ВИ,и с какви пари?
    • Ho
      Holi
      28 -26
      11:20, 12 ное 2016
      Къде го видя тоя джип. Ряма такъв. Нормални ли сте кмета кара голф 4,

    • Колата не е чисто нова. Закупена е като втора употреба от друго предприятие. Закупена е след проведена обществена поръчка. Не се заяждайте за колата. Всяка община трябва да има една представителна кола. Колата не се ползва само от кмета. Да ви напомня какво беше положението със стария кмет и какви коли караха той и неговите синове! - собствени при това! Този кмет за разлика от стария няма имение за 3 милиона, няма собствен хотел, няма джипове Аудита и панамери. Този кмет го кара служебната кола, втора употреба, закупена от общината за представителни нужди и останалите коли собственост на общината са на 15-20 години.

    • Dd
      Dd
      19 -15
      11:48, 12 ное 2016
      Няма джип бмв. Стига сте лъгали
    • На този дето пита Да плачем или да се смеем. Отговор: Наплачете се едно хубаво че го няма вече стария кмет. И няма да го има.Знам че е трудно да го преживеете. Много беше сладко.Но беше.Свърши.Сега вече стария кмет трябва да влиза в затвора. Ако пак ви се доплаче, ами поплачете си. Сега вече имаме нов кмет, имаме пари в общината и икономисваме пари от едни неща и с тях правим други.Сега вече наистина участват фирми в конкурсите за разлика от по-рано.Не може като става дума за строителство да участват само 2 или 3 фирми - на стария кмет поставени лица, Анушки манушки. Не може само "нашите" хора да печелят търга за осветлението в Хасково - визирам фирмата на сина на стария кмет.Никой не смееше освен него да се явява на този търг.И още колко други неща. Поплачете си.
    • Гр
      гражданин
      18 -8
      19:14, 12 ное 2016
      Незнам защо го питате човека за джипаааааа той пак нищо незнаееее! Никой няма избран с конкурс и всички коментарий тук в негова полза са писани от гъзомийниците в общината а за подадените сигнали за изборите изтъркахте си задниците да се чудите как да агитирате за герб ДА ама НЕ кой каза няма да имате дърва за огрев ако не гласувате за нас вие господа гербаджий преплъзва ви се нещо властта нещо взе да намирисва за тези в момента които живеят на Георги Кирков мога да ви кажа са само техни хора със скрити доходи разведени нарочно живеят си заедно да не почвам да изброявам поименно кои как се казва и къде работят и какви фирми имат те си знаят. А другите хора които наистина имат нужда ще имат да си чакат ако почнат проверки но не от общината ще им се размиришат нещата и това време ще дойде! Половината са на госпожа Димитрова хора или на нейни познати абе какво да говорим повръща ми се и ме е гнус от тези плужаци насадени в общината и още има будали дето им вярват.
  • 3
    Чо
    Чоко
    26 -34
    10:47, 12 ное 2016
    Мноооого тролове! Тука хората на бившия май работя... Виж коментара
  • 4
    Ge
    Gencho Karamanskiq
    20 -17
    10:53, 12 ное 2016
    Масларов и той бързо се яхна на Джипара, няма по хубаво от общинскaта работа
  • 5
    Ви
    Вили
    33 -42
    10:58, 12 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
    АТ
    а така
    37 -30
    11:08, 12 ное 2016
    Какво значи да няма правомощия да се намесва в работата на независима институция като РУО. Нима образованието в града не е приоритет. Когато законите не се спазват и отговорните институции се правят на ударени - за проблемите могат за сезират и други институции или да се вземат мерки. Как така в училищата се назначават некомпетентни и некадърни кадри, особено на директорски и заместник директорски постове! Да не говорим, че хората са предварително нагласени и няма никакви конкурси или поне симулация на такива! Значи всеки хванат от улицата може да я върши тая работа - така ли излиза. Или все пак трябва да има документ, пък дали е бил учител за няколко месеца, или е работил по нивите - все тая. То изглежда образованието се учи в крачка. По-важно е да умееш да се пулиш, да издигаш себе си в култ, да не слушаш никого и да правиш всичко на секундата. Ако към това се добавят и психичните отклонения в поведението, промяна в настроението, загуба на паметта и тенденциозно прилагане на тормоз - се получава перфектната директорка за нашия град. За образование не се говори никъде!
  • 7
    Ми
    Мим
    34 -33
    11:24, 12 ное 2016
    Браво на Беливанов. След 3 години кой знае какъв ще ни е кмета, ще ревем за този. Всички искате да махне с пръчка и да оправи града, не става така, важното е да се работи във вярната посока. Продължавай кмете с теб сме!
  • 8
    Та
    така се прави, защото може
    34 -25
    11:29, 12 ное 2016
    Тази перфектната директорка прави следното:
    - Колеги дайте да решим, затова сме събрали - решава се каквото директорката каже.
    - Има ли някой против - пълно мълчание!
    Ако нещо мине метър, в последствие нещата се променят точно както иска директорката или както си е сменила мнението.
    - Колеги дайте да празнуваме - решава се, където каже директорката, за колкото дни каже директорката, в която кръчма каже директорката, с каквито тоалети каже директорката и най-важното - да умеете да носите на подигравки, ако се окажете обекта в центъра на забавленията.
    А когато опре до работа - няма колеги, няма моля. Всичко на секундата, по възможност за вчера, без право на пропуски и грешки. А кръга от приближени - те могат да идват на работа само за забавление, да се веселят, да показват тоалети, да правят дълги почивки и кафе паузи, може да не влизат в часовете си редовно, да пропускат крайните срокове или любезно да бъдат подканяни да си свършат работа - без нерви, с позитивно отношение, защото са редовния кръг от подмазвачи и слагачи! Това се ПРИНЦИПИТЕ на тази директорка!
  • 9
    Ку
    ку кууууу
    13 -12
    11:35, 12 ное 2016
    това пък какво беше?
    • Sc
      Scarface
      7 -6
      20:21, 12 ное 2016
      Самотна и нещастна кукувица кукаща от пусто в празно защото е изгонена от
      бенда
  • 10
    Па
    Пан
    26 -31
    12:06, 12 ное 2016
    Хасково има прекрасна администрация. Отчетлисвостт... Виж коментара
  • 11
    ИВ
    И все пак е тъмно
    25 -20
    12:24, 12 ное 2016
    Така и кмета не отговори защо осветлението в града започва от кръговото на веспрем понеже осветителните тела в началото на града както и по улица пловдивска просто ги НЯМА! Да спре да обяснява колко е плащала общината на частната фирма защото целия град беше осветен за разлика от сега когато е намалил разхода със '100 000 лева'! Простотиите им край нямат!
    • От
      от потърпевшите ли си?
      15 -24
      12:33, 12 ное 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 12
    Об
    облак
    31 -34
    13:11, 12 ное 2016
    Прекалено много лъжи ! Отврат!
  • 13
    Ка
    кака снежа
    35 -13
    13:32, 12 ное 2016
    КМЕТА лъже най нагло за екскурзията на госпожите Захариева ,Станчева. Трендафилова парите ще бъдат от нашите данъци щото много са уморени тия а и с тях още народ ще ги придружава а и попове ще има. така говори и се хвали доторицата пред хората и се представя че тя е поканена от руския патриарх лично Партийни секретарки от БКП са били тия кикимори. Как да гласуваме за герб с тия боклуци начело.
  • 14
    Ех
    ехо
    24 -34
    13:55, 12 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 15
    Съ
    същият
    23 -10
    14:22, 12 ное 2016
    обещанията за промяна отекоха в канала. Един юнак още тогава ми каза, че нищо няма да се промени, само други хора ще смучат от общината и така става. И отговаря, защото Големия вожд е наредил да се подобри имиджа за утре, защото никъде няма лика на кандидата им по постерите на рекламните платна, а само НИЕ СМЕ ГЕРБ БЮЛЕТИНА 17. та затова отговаря, но да отговори ще купи ли т.нар УПИ по данъчна оценка, и други имоти с наказателно увеличени данъчни оценки на 'неудобни'? нали го избрахме по-справедливо управление на общината?!
  • 16
    Ne
    Nemesis
    2 -10
    14:55, 12 ное 2016
    "Сити" без плуване ? Виж коментара
  • 17
    Не
    Нечо
    17 -19
    17:01, 12 ное 2016
    Не мога да повярвам..толкова ли можете? Човека Ви отговори и млъкнахте, повече одобрителни коментари от колкото отрицателни. Един само пита за някъв син джип дето но гяма- поне като лъжете гледйте да звучи достоверно бе! Едни дето не разбирамкъде го стиска обувката яд го е на директора на някакво училище май- реви в инспектората по образование не по форумите, там вече не е панайотов а румянка. пак не си чул Панайотов не е ШЕФ!!! А и един дето парцела му бай Георги го вкара в регулация и плаща такса смет. МИ ще плаща.... 16 години нали ви беше прекрасен ГЕорги Иванов е той ви навря нивите в регулация и сега се налага да плащате. то не може вчера вкарано в регулация днес да го извадим от регулация. И като си сторихте къщите на Кенана не видхте ли че път нямате, канал нямате..ама пуста мода да сме като в учжбина-богатите живеят в предградията.. Да направим къща-прогимназия пък после ще ревем да ни направят път и да ни изкопаят канал... ! Кога бай Георги щеше да ви отговаря на тъпотиите под статиите ?? Кмета обеща- прозрачно управление ,близо до хората. Е по-билзо никой никога не е бил! НЕ им обръщайте внимание г-н Беливанов! Работете си както го правите до сега! Ясно е че ще има недоволни, като сте им "дръпнали паничката". УСПЕХ!
  • 18
    Ди
    Дияна
    43 -8
    17:20, 12 ное 2016
    Какви конкурси бе дядо ,какви 5лева говориш! Защо лъщеш ! Кога гарговица е била на конкурс ,миленчето , Живка да изброявам ли още !!!! Те са 250 човека свати , брати ,тъщи и баджинаци !!!!
  • 19
    00
    007
    31 -8
    17:38, 12 ное 2016
    голяма порнография са отговорите му на кметя на Хасково.



  • 20
    Гр
    гражданин
    27 -8
    19:01, 12 ное 2016
    Абе господ Беливанов, да ви питам на тези въпроси вие лично ли отговорихте или някоя от вашите подложки. Не че и ти не си пионка там само подписваш документи без даже да знаеш какво правиш. Лъжи,лъжи и пак лъжи, хората се наслушаха на долните ви лъжи, хората ви са като копои, хищници кой хване дърпа до кокал. Няма да ви казвам колко хора идват до вас с надежда да помогнете ама повече от едно мрънкане и думите ами комисията реши така нищо друго не чуват. Стига с тия Гербаджийски отвратителни лъжи а държанието им към хората е под всякаква критика не можеш да се срещнеш с никой бягат като дявол от тамян има хора които искат да се срещнат с кмета да не казвам че часове няма за всевишния изпращат си долу във фоайето хората да разговарят случайно да не им развалиш рахата горе. Всичко господин Беливанов си е по старо му както при Георги Иванов само с тая разлика че когато идеше някой при стария кмет даже и да те излъже си казваше мнението и правеше нещо неговия глас се чуваше, а господин Беливанов мънка и си бърше ръцете по комисиите и по другите отдели! Ама така ще е когато нямаш собствено мнение и си само една марионетка, така ще е, не можеш да отговориш и затова взимаш пари и вашето време ще дойде всяко начало си има край в понеделник искам да ви вида посраните физиономий а по нататак ще има и посрани задници много хвърчите ама с приземяването внимавайте че ще е болезнено !
  • 21
    Ми
    мишо
    26 -9
    19:03, 12 ное 2016
    След тези отговори ще разберете защо утре ГЕРБ ще загуби изборите.Защото тази нарцистка,затворена групировка никога не е мислила за хората,а само за верните на партията.Министърът на спорта категорично беше отказал парите за стадион Младост само защото щеше да го направи друг,а не неговите хора.И сега Беливанов се гордее,че има проект за 2,5милиона лева.Само,че утре си отиват и ...ще стане страшно.
  • 22
    Мн
    Много некадърни кадри
    25 -7
    19:31, 12 ное 2016
    Кмета Беливанов, трябва да знае имената на подчинените си, долна лъжа е, че няма служителка Десислава Иванова. Кадрите които са назначени незнайно как в общината в по- голямата си част са изключително некомпетентни, нагли и корумпирани, мога конкретно да говоря с факти. Подписват се документи без да има законно основание. Не знам до кога трябва да хрантутим всички тези паразити.
    • До
      До много некадърни кадри
      8 -11
      20:13, 12 ное 2016
      Лесно е да се говорят глупости.Много е необходимо да имате поне малко позитивно настроение и няма да сте толкоз черноглед.Относно подписи на документи без законно основание, ако имате конкретни данни сте длъжен да уведомите Районна прокуратура -Хасково.
  • 23
    00
    007
    18 -5
    19:36, 12 ное 2016
    ас зъм Лалю Пехливанов пардон Люлю и се явих на кункурс ама за ко беше незнам да кажем за специалист ате ма напраиха главен специалис понеже булката ми работи в офиса на Герб и е главен счетовобидел на герб
    • Лю
      люлю
      7 -3
      21:45, 12 ное 2016
      жена ти е.........
  • 24
    Ha
    HacKo
    11 -5
    21:18, 12 ное 2016
    Интересно как в Горна Оряховица, Бургас, Русе и други градове - общината може да издържа футболен отбор и да ремонтира стадиони, а тук не?
    Как в някои градове можеше да се финансира Интегриран градски транспорт, а в Хасково няма нужда от разширение на тролейбусната мрежа...
    Изобщо тъжна картинка - проблемите на града са градинки, осветление и бездомни животни!

    Ако можете попитайте какво смятат да правят с отсечката от кръговото до Технополис до разклона за с.Стамболийски или за общината няма такъв път...
  • 25
    Чи
    Чистка
    23 -2
    21:52, 12 ное 2016
    В училищата отдавна плачат за чистка - всички тези директорки парашутистки с нагласени конкурси, без конкурси, временно назначени по повече от година, заместник директорки с ограничен умствен багаж, дето разбират само от чалги, купони и парцалки и клюки. Прилича повече на маскарад отколкото на образование. Ако се вземат под внимание и отколоненията в поведението, не на психотест, ами в Болярово трябва да се се пратят, начело с една особено бясна и злобна госпожа имаща идея фикс, че е като "краля Слънце"! Ама жълта и е само книжката!
  • 26
    Пу
    Пурко
    11 -4
    09:20, 13 ное 2016
    "Легналите полицаи " са хубаво нещо, но в нашия град са малко повечко. От магазин "Мадара" до Първа поликлиника разстоянието е приблизително два километра, а има седем такива изкуствени препятствия / средно през триста метра /. Седем пъти намалявай, минавай на втора, ускорявай. Като прибавиш и двата светофара и пешеходните пътеки и става много. Електрониката вече е почти без пари. Една стационарна камера струва няколко стотин лева. Ами сложете вместо бабуни по една камера и решете проблема.
    • Ка
      Кариери
      4 0
      12:32, 14 ное 2016
      На улица "Панорама" е същото!!! Пред всеки изход на новобогаташ е сложен легнал полицай, да го "пази", да може да си излезе спокойно с новото АУДИ или Мерцедес, а ние простосмъртните да намалим и да му направим предимство, нищо че ние се движим по главната..
  • 27
    33
    332216
    20 -1
    11:00, 13 ное 2016
    Научаваме в рамките на 24 часа, че е изпълнена молбата на Иван Панайотов за преназначение отново в РУО. Разбира се, пак на началническа длъжност. Те май началниците друго не могат. Като административен експерт той ще прави същото, но вече няма пряко да обира негативите, натрупани към него през годините. Чадърите ще си стоят, но този път задкулисно. И така...на всеки метър...от тук до пенсия. А Наска от ОУО ще си векува и ще си щрака с пръсти безхаберно, с утроеното самочувствие на амбициозен човек - фалшив, самовлюбен интригант, който от години е за пенсия. Колко ли още такива като нея има...Вие нямате вина за това, г-н Беливанов. На нормалните хора им е ясно. Все пак, можете да припомните на РУО, че заповедите на министъра по кардинални въпроси трябва да се спазват. Аз Ви харесвам и уважавам желанието Ви да работите за доброто на гражданите в Хасково. Трудно се борят лошите нрави, особено когато търпението на хората е на изчерпване, пък и достатъчно злонамерени има. От сърце Ви желая успех!
  • 28
    Хо
    Хора
    31 -2
    11:23, 13 ное 2016
    Хора, вие не разбрахте ли, че в град Хасково конкурсите са забранени!
    Всичко става само с връзки, познаства и издължаване на услуги. Дори и да се обявят, местата са проформа - името вече е известно. Не е желателно дори да се подават документи, защото така се оказва че се набърквате в игри, които ще ви донесат неприятности. ЧАдъри винаги е имало над едни и същи хора. Не само над бившия начаник на РУО, но и над жена му, над тоя, над оня. Живуркат си на едни и същи длъжности от години. Директорките - по същия начин - селскостопансто, бизнес, образование - с много дини под мишница, ама в хайлайфа. Важното е да правят огромни почерпки за областта и най-различни големци, че да се шуми за тях, да се говори - пък защо хвърлят толкова пари на вятъра, няма смислен отговор. Щото всички тия големци се бедни да си платят една обилна вечеря в ресторант - или на Аванта е по сладко. А дали има пари за консумативи - дреме им на ВИП-те! Чалгаджийска история!
  • 29
    Ко
    Константин Костадинов
    10 -2
    15:33, 13 ное 2016
    Аз бих желал да подам сигнал до Кмета, че вече няколко пъти се обаждам (подавам сигнал) на телефон (038) 62-20-20 за неработещо от седмици улично осветление на улица "Цар Самуил" от номер 1 до номер 15 и резултат до сега няма. Ако още няколко дни продължава така - ще пиша и на е-мейл адреса до Кмета.
    • Tt
      tt
      9 -3
      17:14, 13 ное 2016
      Няма да се притесняваш другия кмет като дойде ще го оправи тоя малко жала имайте човека на тия години толкова задачи ммммм направо тия комисии се разчекнаха от работа
  • 30
    43
    430850
    13 -3
    17:05, 13 ное 2016
    Онова бясното същество много се е амбицирало - сигурно на всички им е омръзнало да звъни постоянно, че сега се опитва по друг начин! Ама това дето е причинила на другите стократно ще и се връща и на нея и около нея. И затова не слиза от хорските усти.
  • 31
    Па
    Пацо
    4 0
    09:08, 14 ное 2016
    мен ме интересува единствено ще има ли хасково закрит басейн на достъпни цени, къде и кога са се задавали тези въпроси, казвайте ги тия работи своевременно бе хасковонет
  • 32
    К.
    К. Стойчев
    9 -3
    10:27, 14 ное 2016
    Кмете, явно не сте наясно какво се случва в Общината,относно ново значените Ви директори в бившото СУО.Сляпо сте се доверили на вашите " верни" служители ,които назначиха без конкурс свои хора / бивши колеги/ . Вие дори не сте запознат и с автобиографиите им ,та камо ли с възможностите им. Къде е "дългогодишния" стаж на директорката на ЦОП , на Дневен център за стари хора,на Домашен социален патронаж . За Дом Марина пък да не говорим - учителка по български език , без каквато и да е социална квалификация / диплома / , отговаря за деца с увреждания.Дългогодишния и управленчески стаж е - една година като управител на вече закритото Наблюдавано жилище . Господ да ги пази дечицата!
    Кмете лъжете и за напусналите хора . Защо напусна и Маргарита Ангелова - дългогодишен служител на общината / социален и медицински работник / ,изключително качествен човек и специалист в социалната сфера с доказани качества ?? С нея постъпиха по най- подлия начин, вашите доверени служители .
    Проверете и за други напуснали от началото на годината и по-точно за причините ! Възможно ли е да не знаете , защо напусна Атанаска Димитрова ? Ако е така направете си сам изводите.


  • 33
    Ка
    Кариери
    8 -1
    12:25, 14 ное 2016
    Защо лъжете, че хората в общината се наемат чрез конкурси в хасково.бг в раздела „КАРИЕРИ“?
    Няма нито един конкурс за работник в общината! Май наистина всички са наети по шуробаджанащина и партийна линия! СРАМ!!!
  • 34
    Оп
    опа
    4 0
    21:56, 14 ное 2016
    Тя и оная бясната директорка така ги наема - по роднински и шуробаджанашки! Да я питаш за какво се набута в образованието - какво има да доказва. Още след първите 2-3 месеца всички я разбраха що за човек е: такава една бързачка, нервачка, некадърна, каквато се тупа в гърдите колко е принципна, пък в същото време говори зад гърба на другите и плете интриги, настройва хората едни срещу други; Правилата важат от ден до пладне, докато се сдуши с някой и после като го разлюби, си намира ново другарче. После се усети оная, че няма нужда да се мъчи да създава познаства и добри отношения. Ще поизгони част от колектива, ще си назначи дружките и ще се окопае като голям стратег. Ама хич не я бива за стратег. Скоро ще лъснат всичките й мръсотии, дето сътвори.
  • 35
    Оп
    опааа
    0 -1
    08:49, 16 ное 2016
    а сега да видим как кметът ще се оправи без герб...май духна друг ветрец и като не ви одобрят проектите ще влезете ли в ситуацията и положението на стария кмет.ние с години чакахме финансиране,сега вие си приписвате ремонтите на училища и детски градини...ЧЕСТИТ ВИ ПРЪВ И ПОСЛЕДЕН МАНДАТ
Последни новини