От х:

Днес в x:

Две секции за хората с увреждания на балотажа

Две възможности за гласуване на хората с увреждания отново са осигурили от община Хасково, съобщиха от администрацията.

Единият вариант е те да упражнят правото си на вот в подвижната СИК. Тя е базирана в сградата на ОП “Младежки център“. Членовете на комисията с транспорт осигурен от общината ще посетят заявените адреси. Телефонът за връзка с подвижната СИК е 038 603 413. В нея могат да гласуват само хора, които са заявили желание до 31 октомври.

Освен това общината е организирала специализиран превоз за хората със зрителни и физически увреждания. Бус с падащ борд ще е на тяхно разположение за да ги превози до СИК в 79 /Клуб на инвалидите/, адрес бул. "България" 165. Заявки на хора, които желаят да бъдат превозени до избирателната секция се приемат и в изборния ден на телефон 038 590 164 и 0886500771.

153 СИК ще получат в събота 12 ноември материали и книжа за втория тур на изборите за президент вицепрезидент от община Хасково. От 12 часа изборните книжа ще получават комисиите от селата на община Хасково. В 13 часа ще получат докумунтите 11 –те СИК където има машинно гласуване, след това всички останали.

Общината е създала организация за извозване на членовете на СИК до избирателната секция за да могат те да подредят материалите в помещението за изборния ден.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини