От х:

Днес в x:

Затварят кучешкия приют на Кенана

Затварят бившия изолатор за бездомни кучета в Хасково след сигнал на Фондация "Четири лапи", съобщиха от фондацията.
След сигнал на Фондация "Четири лапи" за нарушения на Закона за защита на животните в бившия изолатор за бездомни кучета в град Хасково, бе извършена проверка на районната ветеринарномедицинска служба, която излезе с предписание за прекратяване на дейността на обекта. Констатирани са нарушения както на Закона за защита на животните, така и на Закона за ветеринарномедицинската дейност.
"В продължение на няколко месеца получавахме тревожни сигнали от граждани относно дейността на бившия изолатор. Наскоро беше публикувана и статия в национален ежедневник, в която се твърдеше, че заловените бездомни кучета се евтаназират след 15 дни, което провокира и настояването ни за извършване на проверка", разказва д-р Марина Иванова от "Четири лапи".
"Резултатите от проверката показват желанието на Националната ветеринарномедицинска служба да следи стриктно за спазването на Закона за защита на животните и за налагането на нови стандарти по отношение на бездомните животни", добави тя.
Основните констатации в доклада на РВМС-Хасково са липсата на регистрация на импровизирания приют по Закона за ветеринарномедицинската дейност, както и липса на Общинска програма за овладяване на популацията от безстопанствени кучета, която всяка община трябваше да приеме още до края на м. април тази година, заявяват още от "Четири лапи".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини