От х:

Днес в x:

При 66,55 обработени бюлетини: Радев - 25,67%, Цачева - 22,02%

Продължава обработването на резултатите от проведените вчера избори. Към 7:30 ч. бяха обработени 66,55% от протоколите в страната и 54,60% от протоколите на СИК в чужбина за изборите за президент. По така обработените данни активността е 54,51%, съобщи пред БНТ говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

"По резултати - с 25,67% е кандидатската листа Румен Радев - Илиана Йотова; с 22,02% е листата Цецка Цачева - Пламен Манушев; 15,10% за Красимир Каракачанов и Явор Нотев; Веселин Марешки - Петър Петров 10,74%; Трайчо Трайков - Съби Събев 6,14%; другите кандидати са с по-ниски резултати. 5,68% от обработените протоколи показват, че това е процентът избиратели, които са гласували с "Не подкрепям никого". Това означава, че тези действителни гласове участват при определяне на разпределението на гласовете за кандидатските листи, т.е. на тези, които са първите места им е необходим по-голям брой гласове, за да спечелят на първи тур", каза говорителят на ЦИК.

"В ЦИК имаше постъпили сигнали за дълги опашки от избиратели, които очакват да гласуват, не само във Великобритания, в Испания, в Турция, само че Изборният кодекс позволява изборният ден да продължи не повече от 21:00 часа местно време за гласуването във чужбина. Така че след този час, няма законова възможност да продължи гласуването", заяви Камелия Нейкова.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини