От х:

Днес в x:

Депутат от РБ: Радан Кънев е обикновен дезертьор

Две трети от нашите симпатизанти предпочетоха десния кандидат. Реформаторският блок беше последователен - издигнахме достоен кандидат, който направи добър резултат, оттам нататък следвахме ясна политическа логика, която нашите симпатизанти припознаха. РБ е единствената сила, която може да предложи разумна алтернатива на надигащия се популизъм, заяви пред БНР депутатът от РБ Антони Тренчев.

Нашият коалиционен партньор направи редица грешки по време на кампанията и това трябва да се признае, каза Тренчев. Очевидно ГЕРБ и премиерът доста сбъркаха, като направиха президентските избори залог за предсрочни избори, добави той. 

Както в целия свят, така и в Европа има много тежко надигаща се популистка вълна, ние сме длъжни, за да предпазим държавата от такива залитания. Не сме нито женени за властта, нито ни е самоцел. Смисълът на политиката е да участваш, за да можеш да правиш реформите, които смяташ за необходими, каза още Тренчев. Участието в управлението е единственият начин да се свърши работа в полза на обществото, категоричен бе той.

По отношение на евентуален нов десен проект Тренчев посочи, че този проект е бил анонсиран многократно и така и не се е осъществявал. Няма кой да последва човек, който непрекъснато руши и който разбира работата си като политик като създаване на красиво композирани текстове във Фейсбук. Политиката се прави на терен, предлагат се законодателни текстове, търси се подкрепа. Радан Кънева се очертава като обикновен дезертьор, който в неудобни моменти отказва да поеме отговорност и който следва единствено собствената си цел да е едноличен лидер, посочи Тренчев. 

Тренчев пожела успех на новозибрания президент Румен Радев и посочи, че пред него стои трудната задача да разсее всички съмнение, че е човекът на Москва. Ако не направи това, не знам как ще обедини нацията, каза още той. 

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини