От х:

Днес в x:

Супермодерна апаратура за 5 млн. лв. идва в хасковската болница

Нова модерна апаратура за около 5 млн. лв. пристига в хасковската многопрофилна болница в следващите няколко месеца. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ д-р Георги Гелов.

Новият скенер, последна дума на техниката, трябва да пристигне на 16 ноември. Цената му е над един млн. лв. Той ще бъде монтиран в сградата на стария скенер, който пък ще бъде преместен в Спешното, за да е подръка при спешните случаи и пациентите да не се разкарват през парка на болницата.

До средата на януари пък в МБАЛ ще пристигне Ядрено-магнитен резонанс (ЯМР). Само той струва около 2.5 млн. лв. Модерната апаратура пристига в болницата по силата на публично-частно партньорство. Купува го верига медицински лаборатории. Досега пациентите на МБАЛ Хасково бяха транспортирани до Кърджали за изследване с ЯМР, а болницата плащаше за услугата, плюс пътните разходи, което натоварваше бюджета на лечебното заведение.

МБАЛ Хасково се сдобива и със супермодерна ендоскопска апаратура.

Освен всичко това хасковската болница вече е сертифицирана по ISО 9001, похвали се шефът на болницата. Това е станало в резултат на международен одит, чийто доклад е бил одобрен в Англия. Този сертификат дава възможност на болницата да участва в някои европейски програми, освен това тук могат да се обучават студенти и специализанти, могат да се извършват и клинични изпитания. Според д-р Гелов това е начинът за задържане на младите лекари в Хасково. През последните месеци тук са били назначени четирима млади лекари – двама в Неврологията, един в Детско отделение, един в Образната диагностика.

Сертифицирането на МБАЛ вдига нивото на болницата на универститетско ниво, допълни д-р Гелов. Възможностите за специализация на млади лекари тук пък е пътят към преодоляване на застаряването на лекарския състав в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ал
    алчо
    39 -15
    17:53, 31 окт 2016
    Сега разбрахте ли защо Гелата предаде приятеля си Г.Иванов и се прегърна с гербаджиите.Засега става дума за 500000 лв.комисионна,а след това и още милиончета. Част от тях ще задели за Д.Добрев и за партията,но лъвския пай ще остане за него.Добре,Гела,добре!
  • 2
    Ph
    philip
    17 -35
    18:09, 31 окт 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    До
    ДОКТОР ДУЛИТЪЛ
    33 -6
    20:06, 31 окт 2016
    А, кой ще работи с тази апаратура? Колко пари са заделени за обучение - нула! Пожелавам на тези,които ще вземат комисионните да бъдат лекувани с тази апаратура!
  • 4
    Ди
    диджей грасхопърс
    17 -11
    20:17, 31 окт 2016
    Кой ще работи с тези 3 високо специализирани апарата след като в отделението има 3 лекари Единия на спешния другия на МБАЛ а третия на спешното Пълни идиотщини но важното е да се прибере КОМИСИОННАТА Това вече и пеленачетата го знаят ЕХ БЕЛЕНЕ БЕЛЕНЕ Кога ли ще се върне Мирчо Спасов
  • 5
    Зд
    Здравен работник
    23 -14
    00:07, 1 ное 2016
    Д-р Гелов се старае да направи нещо хубаво за болницата и града и пак се намериха недоволни. Ами тогава люшкайте се до Кърджали за ядрено-магнитен резонанс. И къде ги измислихте тия комисионни дето се раздават под път и над път? Български народни приказки.Спрете с простотиите. По-добре не коментирайте.
    • Не
      Незапознат
      5 0
      20:11, 2 ное 2016
      Определено не може да му се отрече че желае да направи нещо хубаво.Макар това да е продиктувано по финансови причини.Дано да не е само за това.Дали си измисляме,вие не ги виждате или не достигат до вас кавито и да е комисионни в случая не е важно. Същественно за всички които все някога ще станем пациенти е не само да има каквато и да е машина.Както се казва в коментарите над вас от много същественно значение е кой ще работи с нея.Каква ще е ползата за който и да е ако неандерталец във бяла престилка я гледа като голям камък и се суети около нея?Това се е случвало.Вие като здравен работник надявам се по-добре от мен го знаете.Това е съмнение а не простотия.Няма ли да е по-добре ако се опитате да разсеете това подозрение?Вместо да давате абсолютно неточни и не на място определения за мнението на значителна част от нас което е формирано от действителността с която сме се сблъсквали.
  • 6
    Оп
    оптимист
    14 -2
    11:32, 1 ное 2016
    За лекарите- добре има ново попълнение, апаратура- поздравления. А къде отиде народа? - тия дето с в чужбина тях кой ще върне? Дано се запита партия ГЕРБ. И... да не се налага да лекуват здрави "болни".
  • 7
    Па
    Пациент
    16 0
    13:38, 1 ное 2016
    В тази болници и последните пациенти са на изчезване /по естествени причини/. Ако имате възможност ходете на лекар в по-голям град.
  • 8
    Ал
    алф
    5 -1
    17:03, 1 ное 2016
    алф може да си направи пластика с комисиона да го аресват булките повече да не му бегат
  • 9
    Яс
    Ясен Янев
    7 0
    12:18, 2 ное 2016
    Аз - най-дъртият измамник не съм ли замесен?
  • 10
    Не
    Незапознат
    4 -1
    20:35, 2 ное 2016
    Защо имам чувството че не се обръща внимание на информацията предоставена
    ни от написаното в статията.''...хасковската болница вече е сертифицирана по ИСО
    9001, похвали се шефът....''.В момента сте в нета.Напишете ИСО 9001 и прочетете
    какво означава този сертификат и по важното за какво и как се дава.А сега нека
    всеки сам да си отговори до каква степен го заслужава това лечебно заведение
    като цяло.
  • 11
    Чи
    Читател
    8 0
    23:21, 2 ное 2016
    То апаратурата хубаво ами специалистите къде са??? В Хасково специалистите са или пенсионери или млади бизнесмени... Мъка, мъка...
  • 12
    До
    доц.Попов
    4 -3
    10:43, 3 ное 2016
    В Хасково, този еснафски град каквото и да се направи, винаги ще му търсите далаверата ,а не необходимостта и ползата.Не му е лесно на Жоро Гелов. Трябва да се бори на няколко фронта:
    със самовлюбения медицински персонал, със фирмите доставчици, които си чакат парите и с политиците над себе си.Пожелавам му да не си увеличава безкрайно антихипертензивните лекарства, защото всичко си има цена. Успех Жоре!
  • 13
    Дя
    дядо матейко
    4 -1
    12:15, 3 ное 2016
    Абе да не си на възръст и болен
  • 14
    Ди
    диджей грасхопърс
    3 0
    17:34, 3 ное 2016
    Ползата е ясна тя е винаги за началниците а за тълпата -мизерията и неблагополучията В еснафския град винаги по лесно изпъкват крадците и далаверките А това че трябва да се бори на много фронтове той сам си избира -ше има далаверка ама ще има и неприятности Е и тогава ще има и АНТХИПЕРТЕНЗИВНИ Такъв е живота и за да го проумеем трябва ВРЕМЕ а то най често ни достига когато се изправим пред ТРАПА с дървено пардесю
Последни новини