От х:

Днес в x:

Босът на Арда тур съди вестник заради “Коледни убийци”

Собственикът на транспортната фирма "Арда тур" Себахтин Исмаил смята да съди вестник "Хасковска Марица" заради информацията за трагичния инцидент от края на миналата седмица, при който негов автобус прегази 62-годишната Ася Методиева. "Считам за мой дълг да ви дам възможност да докажете пред съдебните власти кои са "Коледните убийци" и кой носи смърт преди светлия празник, пише Исмаил в писмо до изданието, публикувано в днешния брой на вестника.

Информацията за инцидента на автогарата бе под заглавие "Коледни убийци". В материала се припомняше и друг случай с автобус на фирма "Арда тур" точно преди година – на 15 декември 2007-а, когато рейсът падна от моста на узунджовската детелина и се срина долу на асфалта на Е-80. При инцидента тогава загина 34-годишната медицинска сестра Милена Мартинова. След катастрофата Себахтин Исмаил обвини Пътното за непочистения участък от пътя и липсващите мантинели. Транспортният бос и досега твърди, че шофьорът му е невинен.



Срещу същия шофьор - Хашим Тасим, бе повдигнато обвинение в непредумишлено убийство. Човекът обаче получи удар и почина броени дни преди началото на процеса. Делото бе прекратено, по тази причина няма и присъда.

В писмото си до редакцията Исмаил обвинява журналистите в медията, че раздухват етнически конфликт и подбуждат към омраза.

В публикацията има и кратко интервю със Себахтин Исмаил, в който го питат кой точно текст в материала подбужда към етническа омраза. От интервюто става ясно, че и двете жертви на инцидентите – Милена Мартинова и Ася Методиева, са мюсюлманки. Шофьорът, който премаза жената на автогарата миналата седмица пък е българин - Бончо Бончев. Исмаил увърта – това се четяло между редовете. Според него убиец е не неговата фирма "Арда тур", а автогарата, където организацията на движението е хаотична.



"Надявам се да публикувате правото ми на отговор по начина, по който поднесохте информацията за трагичния инцидент", завършва писмото на Исмаил.
Заглавието на материала с писмото му е "Наглост по ориенталски".
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини