От х:

Днес в x:

Дъжд и силен вятър днес, циганското лято след Димитровден

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове от североизток валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Очакваното количество на валежите е между 40 и 50 литра на квадратен метър. С до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса. Атмосферното налягане е по-високото от средното за октомври – още ще се повиши.

Според дългосрочната прогноза от утре времето ще се оправя, ще има и слънце, но ще се задържи само до неделя, когато отново се задават валежи.

Според синоптиците на БАН циганското лято тази година ще закъснее. То най-често започва на 26 октомври, Димитровден. Тогава обаче все още ще е студено и дъждовно. Валежите ще спрат след 28-и и до 5-6 ноември ще се задържи топло и слънчево, прогнозират метеоролозите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини