От х:

Днес в x:

Детските заведения и кухни в Хасковско перфектни показа проверка на БАБХ

Храната в детските заведения и кухни и условията, при които тя се съхранява и приготвя в Хасковски регион са безупречни. Това показа тематичната проверка, разпоредена в цялата страна и извършена от звената на Българската агенция по храните.

Инспекциите са минали във времето от 7-ми септември до 7-ми октомври, уточни инж. Веселка Георгиева от БАБХ-Хасково.

В цялата страна извънредните проверки са над 2 500. Съставени са 19 акта и са възбрани 65 килограма храни в детски заведения, които на се отговаряли на изискванията за качество и са пренасочени за реализация в търговската мрежа. Издадени са 197 предписания.

„ Проверките показаха, че проверените обекти отговарят на изискванията по действащото законодателство. В Хасковски регион няма нарушения. Предлаганите храни отговарят на Наредба 9, според която те трябва да са по  Български държавен стандарт (БДС) за млечните продукти, утвърден стандарт „Стара планина“ за месни продукти от свинско, говеждо и птиче месо, утвърден стандарт за хляб и брашно „България“, браншови стандарт за лютеницата и Браншови стандарт „Рафинирано слънчогледово масло“. Всички храни в обектите са били с търговски документи, съхраняват се при необходимата температура и разделно. В изрядност са и дневниците, които хранителните обекти в детските заведения трябва да водят по различните контролни системи, персоналът също е бил навсякъде със заверени здравни книжки и необходимото за дейността работно облекло“, посочи още инж. Георгиева по подробностите от проверката, извършена на територията на Хасковска област.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини