От х:

Днес в x:

Призовават пловдивски прокурори по делото на екскмета за затвора

    Пловдивската окръжна прокуратура ще бъде призована за следващото съдебно заседание по делото срещу бившия кмет на Хасково за разрушаването на паметник на културата – стария затвор в града. Това стана ясно на днешното дело в Окръжния съд, на което защитата на Георги Иванов – столичното юридическо светило Константин Симеонов, поиска отвод на окръжната прокуратура заради съмнения в предубеденост. Симеонов, който е адвокат и на Цветан Василев, посочи, че разследването е било изпратено в Пловдив точно поради съмнения в предубеденост на хасковските обвинители.

    Бившият кмет Георги Иванов пък заяви, че много документи, които го оневиняват, липсват в папките по делото. Той поиска поркурорът, който е изготвил обвинвителният акт, лично да застане срещу него в съдебната зала и да защити обвинителната си теза. Освен това ексградоначалникът разказа, че хасковските разследващи са призовавали по телефона посред нощ общински служители, което определи като тормоз и полицейщина. А това, по думите му, няма как да стане без указанията или поне знанието на прокуратурата.

    На банката на държавното обвинение бе застанал окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, който пък заяви, че призоваването е било правено по преценка на разследващите и не е работа на прокуратурата.

    Преди да се произнесе, председателят на съдебния състав Миглена Тянкова описа историята на разследването. То е било образувано на 24 юли 2015 година от областната дирекция на МВР срещу неизвестен извършител. На 2 септември с постановление на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов е дадено съгласие досъдебното производство да бъде преместено в друг съдебен район, по-точно в Пловдив. Това било предложение на прокурор от ВКП. В мотивите на постановлението пише, че това се прави за да се избегнат всякакви съмнения за предубеденост и заинтересованост при разследването. Допълва се, че делото се взема под специален надзор на Апелативната прокуратура в Пловдив.

    Според съда изложените днес аргументи, с които се иска отвод на хасковската прокуратура, са частично основателни. Решение за отвода обаче трябва да се вземе в следващо заседание, реши съдът. Дотогава прокуратурата в Хасково трябва да представи вътрешноведомствен акт, с който им се възлага представителство в процеса, подобен на този, с който им е отнето досъдебното производство.

    Следващото заседание по процеса бе насрочено за 16 декември. За тогава е призована и Окръжната прокуратура в Пловдив.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бр
      Браво
      16 -9
      13:57, 13 окт 2016
      И вълкът сит и агнето цяло.Така се прави за да се спечели време,но това е временно решение.Все някога ще трябва това да приключи,а решението ще бъде по целесъобразност!
    • 2
      Ге
      гербаджийче
      14 -3
      20:08, 13 окт 2016
      БРАВИЧ запомни ----Времето изяжда зъбите на правосъдието това е латинска сентенция която важи в цял свят У нас също се точат дела по 5 -10 г и накрая се пие СТУДЕНА вода И тук случая ще е същия Интересно защо кака Миглена не се отказа както с случая с маймуняка На една от снимките се виждат част от ПРЕТОРИАНЦИТЕ- гъзомийници на Бат Гоша ---вечната и святата вече баба Снежа Гарабидян неуморимия Шалапаткин и оперативния работник по криминална Кака Соня Бойчева Да са живи и здрави Кръшков знам че получиш нареждане да премахнеш коментара Не си прави илюзиите че няма да бъде поместен ПАК Ще проследя
    • 3
      Доста си неграмотен , гербаджийче !h
    • 4
      Ба
      БАЙ ОНЗИ
      1 0
      21:08, 14 окт 2016
      Яяяяяяяя! Гледай ти! КОлтуртрегера ВАжарска. Бу ха ха
    Последни новини