От х:

Днес в x:

Гавра: съдът настоява да се яви Манол Велев, той в кома

Вече осем месеца съдът отказва на Весела Лечева да стане настойник на съпруга си Манол Велев, за да може тя да взема фатално важни решения за неговото здраве.
Институцията настоява Велев, който е в кома от юли 2007 г., лично да се яви на делото. Това е абсурд, разказва Весела Лечева.
"За два часа в Израел от съда получих документ за настойничество, за да се спаси човешки живот. У нас съдът показа колко е незначителна за него подобна трагедия, казва председателката на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ пред вестник "Труд".
"Не като известна личност, а като редови гражданин казвам: Европейската комисия /ЕК/ правилно твърди, че имаме проблем с правосъдната система. Готова съм да преобърна света за съпруга си, но българското правосъдие не ми позволява", казва още Весела Лечева, чийто съпруг бе прострелян в центъра на столицата на 11 юли 2007 година.
Тя разказва още, че прид осем месеца е подала молба да получи свидетелство, че е настойник.
"Подадох молба до СГС да бъде определена за настойник на съпруга си. Осем месеца по-късно -нищо. Нашият съд ми показа колко е назначителна моята история...давам си сметка, че трябва да попаднеш в тази система за да разбереш огромните й проблеми", казва още Лечева.
Председателят на Софийски градски съд Светлин Михайлов казва от своя страна, че "комата на Манол Велев и отношението на семейството му, е обществено известен факт".
"Съдът е трябвало да се съобрази с това. Вместо да отлага заседанията, съдебният състав е трябвало да връчи призовките до него чрез близките му", казва още Михайлов.
Весела Лечева съобщава, че има леко подобрение в състоянието на Манол Велев. Той реагира с очи и следи с поглед, когато някой го посети.
Поръчителят и убиецът на Велев остават неизвестни, а разследването не стигна до никъде.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини