От х:

Днес в x:

Готвят второ контейнерно селище за 400 души в бежанския лагер в Хармани

Още едно селище от контейнери ще има в Бежанския лагер в Харманли.

То ще е с капацитет за настаняване на 400 души. В момента върви процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки за изграждането и оборудването му, съобщиха след запитване на Haskovo.net от държавната агенция за бежанците.

РПЦ – Харманли разполага вече с едно изградено контейнерно селище, което е оборудвано и неговият капацитет е за 400 лица. Всеки фургон е оборудван с кухня, баня и климатик и във всеки от тях ще могат да живеят по 6 души.

След изграждането и на второто общият капацитет на бежанския лагер край южния град ще набъбне с още 800 места. В момента центърът е пълен почти на сто процента. От възможност за настаняване на 3000 души, чужденците, които пребивават в него към днешна дата са 2938.

Междувременно стана ясно, че има рокада в ръководството на лагера, който е с нов шеф от десет дни.

Доскорошният директор Александаър Малинов е освободен от длъжност на 12-ти септември. От ДАБ уточниха, че той е напуснал структурата по собствено желание.

Малинов си тръгва от шефския кабинет на РПЦ – Харманли, за втори път. При първото му смяна беше наследен от Марко Петров, после върнат отново на работа в лагера. До избирането на титуляр сега, редът в лагера временно ще налага Димитър Захариев, доскорошен директор на лагера в с. Баня.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Go
    gost
    0 -1
    20:22, 21 сеп 2016
    Има място за един-два милиона , половин България е запустяла...
Последни новини