От х:

Днес в x:

Без GSM в час в Езиковата, опасват гимназията с камери

Всички ученици в Езиковата гимназия в Хасково ще бъдат задължени да влизат в час без телефон, каквито са изискванията по Закона за народната просвета. Всички 894 възпитаници ще трябва да оставят мобилните си телефони на бюрото на учителя, а по-късно ще бъдат закупени специални кутии, в които да се съхраняват, обясни директорът на гимназията Деян Янев. Те ще имат достъп до GSM-мите си на междучасията.

След Нова година е предвидено да се наеме още един охранител, за да може да се наблюдават двата входа на сградата. До този момент школото се охранява от един пазач, както и от камери. „В момента поставяме още камери, чрез които да се наблюдава целия двор“, каза още Янев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Le
    leko
    21 -18
    20:28, 19 сеп 2016
    Ако може, по полека...да се не спънеме!
  • 2
    Не
    Незапознат
    19 -15
    22:50, 19 сеп 2016
    Ха-ха-ха!Всеки който захапе директорският пост започва с някаква щуротия за
    да се изтъкне пред обществото и РИО че е взел насеризно назначението си.
    Нищо ново под слънцето.Изненада беше когато прочетох че това било изискване
    по Закона за народната просвета.Не че съм против законите.Но ако откаже
    как ще накарат някой да сиостави телефона?Но така както ни е представен от
    медията едва ли ще се наложи толкова грубо действие от страна на
    интелигентните хулигани,които са не малка част от състава на това учебно
    заведение.Те просто ще заобиколят законченцето.Пише телефон.Значи
    смартфон,таблет,лаптоп може.Макар че и те са средсво за комуникация.
  • 3
    Ан
    Антон
    21 -6
    00:43, 20 сеп 2016
    Мале, без телефони по време на учебен час! Искате да убиете децата ли? Че те 5 мин не могат да издържат без да гледат в телефоните си, не че има какво да видят де!
  • 4
    Духът на това училище няма да се върне през повече ограничения,псевдодисциплина и "биг брадър" камери. ..Имаше години,в които там учеха най-неподчинителните,но и най-различните,умните,оригиналните...Сега там не се носи духът на свободата,а по коридорите лъха на скука и безразличие.Не е липсата на дисциплина голямата драма.Друга е,г-н нов директор. Вижте я, иначе всичко ще си остане като при стария директор.
  • 5
    От
    от квартала
    14 -1
    12:29, 20 сеп 2016
    Нищо лошо няма в това да се елиминират телефоните , че им свариха мозъците на тия зомбирани деца !....По принцип говоря ,не само за децата от Езиковата.Дано и други го въведат!
    А конкретно за това училище и камерите му , бих препоръчала да сложат и една в началото на алеята , че след всяко междучасие , което се използва там за фас-пауза ,резултатът е оакан парк с какви ли не отпадъци и фасове от цигари и други разни ....И дайте им на същите тези деца от записите по една метла и да си чистят след себе си!
  • 6
    От
    Ответна глупост
    4 0
    17:19, 22 сеп 2016
    Сега оная бясната бакшишка дето са другарчета с новия директор и тя ще вземе да измисли нещо тъпо. Тая като види другите да прявят нещо и си умира от мъка, че първа не се е сетила. Какво ли ще вземе да измисли - тя и без това стола на училището затвори за външни хора. А толкова работещи и пенсионери се хранеха там и си вземаха за в къщи! Какво ли деспотично и тиранично желание има госпожата, че да го наложи с "единодушно" гласуване! Действително длъго време ще се носи славата и на тоталитарна и зла директорка!
  • 7
    Ин
    Инфо
    2 0
    10:51, 23 сеп 2016
    На тази директорка от няколко места са и вдигнали мерака да я съдят. Едната причина е злоупотреба и немърливост с училищни пари. Другите неща, които и се подготвят са за причиняване на физически и морален тормоз и нанесени необратими щети, които в крайна сметка излизат доста скъпо на работодател. Ако бъде подведена под отговорност като частно лице ще плаща високи обещетения! И да видим тогава ще я държат ли още директор, след тези резили!
  • 8
    Ак
    Ако
    1 0
    17:14, 23 сеп 2016
    Ако горният коментар е верен, отговорност носят и РИО/РУО - тормозът на работното място, както и злоупотребите трябва да бъдат контролирани и пресичани точно от тази институция. Ако има наистина смели хора да си търсят праватата, колкото подсъдна може да бъде директорката, толкова отговорност носят и инспекторите, барабар с техният началник. Зависи за какво става дума. Но съдът не е като да се дигне врява в медиите, и за три дни да отшуми. Стигне ли се до дела и присъди, това ще изрита всички отговорни от постовете им. Защото в системата на образованието не могат да работят осъдени кадри, дори такива, срещу които се вадят дела! Не е като да се яви на избори с висящи производства и т.н.
Последни новини