От х:

Днес в x:

Консулов: Не сме забавили ремонтите на училищата, пред нас е само Бургас

“Общината няма вина за забавените ремонти в двете хасковски училища “Св. Иван Рилски” и “Шандьор Петьофи”, заяви на брифинг днес заместник-кметът Евгени Консулов. Той коментира темата по повод многобройни коментари от недоволни родители във форумите, които обвиняват администрацията в мудност и забавени процедури.

“За да стартират същинските ремонтни дейности, трябва първо да има сключен договор с регионалното министерство за безвъзмездна финансова помощ. След това трябва да има проведена процедура за обществена поръчки и да е избран изпълнител. По програма “Региони в растеж” бенефициенти са 39 общини, на най-големите градове в страната. Преди нас в процедурата е единствено Бургас, които сключиха договор с МРРБ за безвъзмездна финансова помощ преди две седмици. Нямам информация дали имат избрани изпълнители, но Хасково вече е на финала на тази процедура. Така че от всички 39 града в страната ни води единствено Бургас. Няма как да се заобиколят правилата и процедурите”, коментира Консулов.

Той добави, че общината няма друга опция, освен да завърши ремонтите в двете училища преди началото на следващата учебна година. Причината е, че следващото лято започват ремонти в още четири гимназии, някои от които приемат в сградите си деца от “Шандор Петьофи” и “Иван Рилски”. “Така че просто нямаме избор – догодина двете училища трябва да са ремонтирани”, заяви Консулов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ро
    Родител
    29 -12
    19:37, 15 сеп 2016
    Големи обяснения няма що, вместо оправдания да си бяха свършили работата а не децата да бродят из целия град
  • 2
    Ал
    Ало нета
    18 -7
    21:06, 15 сеп 2016
    Ма що бе - като почват и други ремонти децата на луната ще ги пратите. Колкото по далеч толкова по добре. Ми те не са ваш проблем - да му мислят родителите. Защо не кажете, че никъде няма наложени изиквания училищата да се празни - просто на вас не ви се работи, за да решите проблема в интерес на помечето деца и родители. А тези много претенциозните дето не искат да се прашат - да си местят друга де. Нищо не обсъдихте, не попитахте и не чухте от това което казаха родителите. Има и други решения, но ще се наруши нечий комфорт и нечия полза! Много добре знаете! Но има независими тв канали и мадии. Ще бъдете добра сензация!
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    16 -10
    22:00, 15 сеп 2016
    Абе що ме търкате ,бе?Коментирах на тоя перчема.На времето карахме кравите да ни лижат кратуните да залъскаме като него.
  • 4
    Ми
    Мисълта другадее
    13 -5
    23:55, 15 сеп 2016
    За европейщината няма нищо по-важно от парите. Какво са там някакви си трудности за 1500 деца и техните родители? Важно е да се вземат тези ПАРИ. Процедурите също са измислени така сложно, за да няма случайни играчи. Защо не оставихте децата докато ви завършат тъпите процедури?
    • Е
      Е
      0 -2
      13:02, 16 сеп 2016
      Така или иначе процедурите не се мислят на местно ниво...Мястото за ропот не е тук, ако това Ви тревожи!
  • 5
    De
    dea
    9 -10
    00:09, 16 сеп 2016
    тя работата е свършена видно по най добрия нечин, това ви обяснява човека. Няма накой който да е по-напред. Закона е такъв с азва се в противен случай няма ремонт. По -добре ли е да събират от родителите пари за частични ремонти на класни стаи. Къде е сега проблема- от булевард Илинден деца ходят до училище Климент. И не мрънкат...сега от Рилски щели да оходят до механото и тролей върви тоно там спира пред вратата. Хайде пак недоволни бе. И щото са недоволни първите им класове на Рилски пълни- що си записнаха децата там като са преместине- щото ценят учителлите и там където са преместени хич не е зле. Видяхте ли стаите на малките - без забележки са. Хайде стига тролене по форумите има двама трима дето мрънкат щото по принцип си мрънкат- ми да си бяха преместили децата другаде. Догодина Рилски ще е най- хубавото училищев града а и Шандор де. Всъщност що родителите от шандора не мърморят.Абе май сесетих в рилски е внука на бившия кмет.... май от там миришее
  • 6
    Ма
    Ма Deo
    4 -4
    17:36, 16 сеп 2016
    А превоз до Математическата къде има. А децата, които са в пети клас - как им се отразява това. Не стига че сменят учители, навици, система - ами и наврени на *ана си Райна. И не са те. А седми клас на които им предстои външно оценяване - как ще ходят на уроци. Това засяга не само Рилски, но и всички учители, които дават уроци. А шести клас - как ще се справят и те с тази целогодишна втора смяна - учителите ги заспват с домашни бези изобщо да се интересуват какво им струва на децата. Всеки си мисли, че неговият предмет е най важен. А кога ще почивот децата, кога ще спортуват, кога ще имат свободно време. Тепърва ще се случват големи сътресения. Родителите още не са видели какъв ангажимент е и колко е зле положението!
  • 7
    Ан
    андрешко
    4 -2
    20:06, 16 сеп 2016
    Бих попитал Консулов и Кръшков помнят ли те когато бяха ученици през времето на СОЦАимаше ли неремонтирано училище след 15 септември и отговарям вместо тях НЯМАШЕ Е ама тогава нямаше каламбури нямаше котешки каваци и най вече ДАЛАВЕРКА с насочени парични ПОТОЧЕТА
  • 8
    Чо
    Чобанин
    1 -2
    21:51, 16 сеп 2016
    Този Консулов не го бива! Що не го замени те!
  • 9
    Ро
    Родител
    0 -1
    16:31, 17 сеп 2016
    Консулов да извозва децата след 6-я им час,18:10ч.Няма тролеи,няма нищо,чааак в 19.Някой интересува ли се за децата от 5-7 клас? Как не ви е срам бе,за половината помислихте,а останалите,а зимния сезон?

Още новини

Последни новини