От х:

Днес в x:

Компромисно решение от 360 лв. годишно за данък “такси“

Изображение 1 от 3

    Дебатът за размера на т.нар.данък “такси“, които жълтите коли плащат годишно в общината, завърши днес с аплодисменти от петнайсетината таксиметрови шофьори, които присъстваха  на заседанието на Общинския съвет днес.

    Решението е данъкът да бъде със 60 лева над досегашния, който влизаше в местната хазна, и таксиджиите да плащат вече 360 лева годишно.

    По-рано през месеца предложението на кмета на Хасково Добри Беливанов данакът към общината от таксиметровите компании на кола да е 460 лева разбуни духовете сред браншовиците.

    На сесията от ДПС предложиха налогът  да е 300 лева, но това предложение не беше прието. Сумата 360 като компромисен вариант дойде като инициатива от Реформаторския блок, а кметът Беливанов прие. Пред таксиметровите шофьори в залата градоначалникът обеща, че парите, събиране от данъка на практика ще се връщат в бранша, тъй като те ще бъдат използвани за благоустрояване на таксиметровите стоянки и инфраструктурата около тях.

    Първото заседание след лятната ваканция на Общинския съвет на Хасково продължава и в този час.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Йк
      йкл
      12 -10
      10:45, 16 сеп 2016
      При мустака компромиси нямаше.Имаше закон ККК,, каквото каже кмета,,
    • 2
      Aa
      AAAAA
      11 -7
      11:46, 16 сеп 2016
      А защо трябваше изобщо да им се вдигат таксите.
    • 3
      Вд
      Вдигнете таксите
      8 0
      17:28, 16 сеп 2016
      Как няма да им се вдигат таксите - мошеници и лъжци! Особено големите фирми - мамят на поразия, колите им раздрънкани и миризливи и всички ти се сопката - от диспечерката до шофьора. Особено оная комфортната фирма - това сигурно е кодекс на поведение и всички копират лудата си собственичка. Сигурно си мислят че с такова поведение и те като нея ще се издигнат.
    • 4
      Не
      Не ползващ такси
      4 0
      17:42, 16 сеп 2016
      Ами , че то те толкова си искаха да стане- ха-ха-ха. Прекараха ги бакшишите.
    • 5
      12
      12345_1474039181
      6 0
      18:19, 16 сеп 2016
      Най наглите и опасни водачи са бакшишите.Откъде на къде ще се съобразяват с тях.На всички ни е тежко. Но не може да плащаш символични данъци и такси и да тормозиш другите водачи с безобразно каране и спиране където ти падне.КАТ и ДАЙ са виновни за хаоса който сътворяват жълтурите. Никой не ги закача и глобява.Трябва за два фиша да се отнема лиценза за такси.И ще се научат да спазват закона.А какви мърльовци с мръсни и в мирисани на кисело зеле коли ни возят.Бройката на так. коли е висока за града ни.Всички пиаци са като катуни препълнени и с същия шум и мръсотия от водачите им.Нека ги направят на половина за да има място за нормално паркиране без да пречат на движението.
    • 6
      На
      наблюдателен
      4 0
      21:07, 16 сеп 2016
      Най-ужастните и най големите нарушители на закона за движение по пътищата са таксиметровите водачи! Нали си плащат данък спокойствие на ДАЙ и където трябва. Сега и данъка им намалете и кой като тях ще ни цакат на километър.
    Последни новини