От х:

Днес в x:

Кучкарник с 30 животни влудява хасковски квартал

    Кучкарник в двора на имот в хасковския квартал „Изток“ влудява съседите. По думите на Иванка Иванова, която живее в непосредствена близост, в момента там има около 30 кучета от различни породи. Помещението, пристройка към навес за дърва, било направено миналата година. Оттогава стопаните развъждали кучета, като понякога броят им достигал до 40-50. Те са зад решетки в отделни боксове, но лаят им е непоносим, а и миризмата е нетърпима, особено през летните горещини, гневят се съседите, които настояват кучетата да бъдат премахнати, за да се възстанови спокойствието и тишината в квартала.

    „Не ни оставят да спим нощем“, категорични бяха и други двама от квартала – Петър Стилев и Мария Филева. По техни думи освен това комшията им изхвърлял изпражненията на кучетата в контейнера, заради което миризмата ставала по-нетърпима.

    През юни тази година живеещите в района подали жалба за проблема с кучкарника до община Хасково и Регионален отдел „Национален строителен контрол“. Петицията е подписана от 11 души. При проверка от общинската служба КОРЗ в началото на август е съставен акт на стопанина на кучетата. Предупреден е да отглежда четириногите съгласно Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на кучетата на територията на община Хасково.

    По сигнала за незаконна сграда за отглеждане и развъждане на кучета е извършена проверка и от отдел „Контрол по ЗУТ“. Техният отговор от 1 септември, обаче противоречи на този на КОРЗ, смята Иванка Иванова. В документа пише: „В имота на Тонка Паличева е изпълнена постройка, като по време на проверката не се установи дейност по отглеждане на кучета. По данни на собственика се използва за отоплителни материали и инвентар.“

    Репортерска проверка на място днес установи, че кучетата са си там.

    Съседите уточниха, че животните са собственост на внука на собственичката на имота, а той се ползвал с покровителство. Екип на Haskovo.net се опита да разговаря със стопанина на кучетата, но удари на камък. При позвъняване на звънеца до дворната врата излезе човек и се чу шум от стъпки. Стопанинът обаче остана зад високата порта и не я отвори.

    От община Хасково обещаха да извършат повторна проверка. Живеещите в квартала пък готвят следваща жалба.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      По
      пострадал
      33 -3
      15:32, 12 сеп 2016
      На Контрол по ЗУТ не им е за първи път да издават фалшиви документи. Общината да си провери хората. Толкова много остана от стария персонал, че не знам изобщо как работят. Няма ли да ги махнете тия стари .....
    • 2
      Гъ
      гълъбина
      8 0
      17:19, 12 сеп 2016
      Ивче, къде се намира квартал „Изток“ в хасково???
    • 3
      Ха
      Хасково
      2 0
      19:43, 12 сеп 2016
      Как се казва момчето което развъжда кучетата ?
    • 4
      Еж
      ежко
      9 -2
      19:59, 12 сеп 2016
      Че то бездомните кучетата в Хасково станаха повече от хората.В ж.к.Орфей денонощно вият глутници.
    • 5
      Ев
      Евертъна
      4 -3
      20:18, 12 сеп 2016
      Господин Кръшков, виждате, че не можете да ми изтриете Фейсбука!
      Основателя на групата е ЕВРЕИН и аз го плюя!

      Наздраве
    • 6
      Ев
      евертъна
      5 -2
      20:53, 12 сеп 2016
      В Българията е хубавода си или ******* или куче ЧИЪРС
    • 7
      Гр
      гражданин
      6 -1
      23:27, 12 сеп 2016
      На същия терор са подложени и живущите около пазара на Лачев,от години.Никой не може да го задължи да си махне кучетата вдигащи шум денонощно смущаващи живеещите наблизо.
    • 8
      Ев
      Евертъна
      0 -1
      23:52, 12 сеп 2016
      Съндърланд-Евертън 0:3

      Лека нощ
    • 9
      Ра
      РАЙМУНДО
      3 0
      09:43, 13 сеп 2016
      Корз да земат да си погледнат кво им пише в наредбата-колко животни вкл кучета може да се гледат в града-ако няма такъв текст да се гласува от общинските съветници и да се изнесат кучетата далече от хората-че не се знае някой може да изтрещи и да им запали кучкарника барабар с кучките!
    • 10
      Го
      гого
      3 -2
      11:38, 13 сеп 2016
      интересни хора ,обвиняват собственика на кучетата ,че си изхвърля буклука във коша за смет,питам аз , къде да си изхвърли човека отпадъците или искате да изхвърля чанти със пари в коша, луди пенсии какво ви пречат, кучетата не мога да разбера и какъв квартал е това има 2 вили и на тенчо пасков камерите ,и едната вила е на собствениците на кучетата и още нещо защо не пречат на тенчо пасков или може би той е глух и със синузит и затова нито чува нито подушва
    • 11
      Яя
      яяяяяк
      3 -1
      19:37, 13 сеп 2016
      Като са възрастни,не са хора ли?Още повече,че това са хора с болести,които имат нужда от почивка.Нека те видим теб ,ако се наложи ти или твои близки да се налага да търпят подобно нещо.Стига с вашите глупости вече.
    Последни новини