От х:

Днес в x:

Строителната гимназия в Хасково грейва след ремонт за 1.4 млн. лв.

Общежитията и работилниците на професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” в Хасково ще придобият изцяло европейски вид след ремонт за 1.4 млн. лв. Предвидена е цялостна реконструкция на сградите, включително нови ВиК и електроинсталации, ремонт на покриви, дограми, газифициране, както и системи за пожароизвестяване, обясни новата директорка на училището Невена Добрева. Тя уточни, че този проект е започнат още по времето на предшественика й Александър Батимов, който се пенсионира това лято, а новото ръководство на гимназията продължава работата по него. До края на септември всички документи по проекта трябва да са внесени в общината, допълни Добрева.

Мащабният ремонт е по програма “Региони в растеж”, по която бенефициент е общината. Кметът Добри Беливанов е внесъл докладна записка в ОбС за сесията в петък следващата седмица, с която се предлага общината да гарантира, че сградите на общежитието и дърводелската работилница няма да претърпят промяна в предназначението си през следващите 5 години. Това е изискване по европейската програма, защото гимназията ни вече е общинска, поясни Невена Добрева. Тя допълни, че ремонтните дейности ще стартират вероятно през следващата година.

Основният корпус на гимназията бе ремонтиран и саниран през 2014 година, с обновяването на общежитията и работилниците училището ще придобие цялостен европейски облик.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ад
    Адаша
    5 -13
    13:16, 10 сеп 2016
    1.4 милион лева ли? Тия да не са луди бе, аз за те... Виж коментара
  • 2
    P
    p
    7 0
    20:09, 10 сеп 2016
    Много пара бе тия хора милионите ги нямат за нищо Е какво като придобие еврапейски вид нали тия които я населяват не са европейци ---е европейци но НАБЕДЕНИ Нали ги гледам сутрин пред училището газарчета с коли мотори смучат бири пиклите и те засмукали цигарите к-- р хващат работа не хващат
  • 3
    63
    637991
    6 0
    09:22, 11 сеп 2016
    Ама пък вие не спряхте да търкате коментарите за **************, все едно не е истина писаното за нея. Хората знаят, че отдавна е за пенсия, ама не я пенсионират началниците. Кое тук не е истина бе, връзките й с властта ли.

Още новини

Последни новини