От х:

Днес в x:

Затягат контрола в Бежанския лагер в Харманли

Засилено полицейско присъствие, внезапни проверки и стриктен контрол за спазване на правилата на вътрешния ред в Бежанския лагер в Харманли, са само част от мерките, които ще гарантират спокойствието и реда в териториалното поделение на ДАБ. Проблемите с лицата, очакващи закрила в центъра, бяха обсъдени на работна среща при председателя на Агенцията Петя Първанова, с областния управител на Хасково Станислав Дечев, директора на ОД на МВР – Хасково комисар Ангел Цанков и кмета на община Харманли Мария Киркова.

На работната среща бяха коментирани и възможностите за обособяването на помещения от затворен тип в съществуващите центрове на ДАБ, което ще е възможно след като Министерски съвет одобри промяна в Устройствения правилник на ДАБ. В промяната ще се регламентира възможност председателят на Агенцията да обособява помещения към териториалните центрове на ДАБ, в които при наличие на изрично предвидените в Закона за убежището и бежанците предпоставки, да се настаняват лица, търсещи закрила.

Коментирани бяха възможни промени в Закона за убежището и бежанците, които да предвидят определянето на специални зони за пребиваване и придвижване на лица, които са в процедура на предоставяне на закрила.

Участниците в срещата ще продължат да работят в ежедневна координация с местните органи на властта за спокойствието и трайния ред.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини