От х:

Днес в x:

11 °C

Язовирите в Хасковско пълни, поливният сезон подсигурен

Няма язовири с критични нива на територията на Хасково, за които отговаря „Напоителни системи“, съобщи управителят на местния клон на дружеството инж. Георги Пеев.

Държат се под контрол нивата им, така че да не прелеят през периода на снеготопенето. За целта нивата се наблюдават непрекъснато и където е необходимо се освобождават количества.

От по-големите водоеми, към момента на почти 100 % от обема си е яз. Книжовник, язовир Изворово е на 80% пълен и се изпуска контролирано.

Най-големият язовир на територията на община Хасково-Тракиец, също е доста пълноводен и се изпуска контролирано, за да няма разливи.

От него се напоява 138 хил. дка обработваеми земи в Хасковското и Узунджовското поле. Обемът му е 75 млн.куб.м, пълен е в момента на 65 % от капацитета си.

Дъждовете през последните дни и мокрият сняг днес бяха бавни и спокойни. Има достатъчно вода в язовирите за новия напоителен сезон, който обикновено започва в началото на май, посочи още инж. Пеев. Не се очакват и нови цени на водата за напояване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  💰
  💰
  9 -3
  16:56, 24 мар 2021
  За частните ВЕЦ-ове да има .... Нас кучета ни яли ....
  • Аг
   Агтанасов
   3 -1
   17:44, 24 мар 2021
   Къде има вецове в Хасковско
  • 💰
   💰
   1 -2
   19:54, 24 мар 2021
   Поинтересувай се и ще разбереш ! Пък аз ще ти кажа после на кой са всичките един по един !
  • Ат
   Атанасов
   2 0
   01:37, 25 мар 2021
   На тракиец вец не съм видял на язовири из България има
 • 2
  Ма
  Мандралия
  7 -1
  18:01, 24 мар 2021
  Пълни някои а кой ще каже защо източиха яз Мандра, преливаше а сега е на 25 процента от обема си?Хубава работа ама Българска!Корумпирана държава чак до червата!
 • 3
  Мн
  МНОГО ВОДА , МАЛКО ШАРАНИ
  0 -8
  18:19, 24 мар 2021
  Чух че Местните Чобраджии и Бейове ще внасят ратаи... Виж коментара
  • Ка
   Каун
   3 0
   22:09, 24 мар 2021
   Ей, боклук, май почна да ти се събира вече.
  • Бъ
   БЪЛГАРСКА ИДИЛИЯ
   2 0
   22:39, 24 мар 2021
   Баби Робини садят пипер ,
   за да кара Бея Мерседес
 • 4
  Ис
  истината
  2 0
  18:49, 24 мар 2021
  Ураааа ще има къде да се къпем.
 • 5
  Си
  Сираковец
  3 0
  22:39, 24 мар 2021
  А с язовира Сираково, кой ще спре крана, че празен остана?
  • На
   Найден
   0 0
   13:54, 25 мар 2021
   Да пресъхва.Той наводни Хасково преди 7 години.
 • 6
  Тр
  Тракиец
  1 0
  08:43, 25 мар 2021
  Язовирите в Хасковско пълни. Тракиец на 65%, ми че то си е по близо до празен отколкото до пълен. При това се изпуска контролирано. До 30% ли ще го изпускате? Докато дойде поливния сезон ще остане ли нещо?
 • 7
  Ка
  Каунь
  1 0
  08:47, 25 мар 2021
  Сега разбираме, колко много са направили герберастите, за да има вода в язовирите - бочката е заповядал да вали .
  Дори и това си присвояват тези неграмотни калинки!

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини