От х:

Днес в x:

20 °C

Язовирите в Хасковско пълни, поливният сезон подсигурен

Няма язовири с критични нива на територията на Хасково, за които отговаря „Напоителни системи“, съобщи управителят на местния клон на дружеството инж. Георги Пеев.

Държат се под контрол нивата им, така че да не прелеят през периода на снеготопенето. За целта нивата се наблюдават непрекъснато и където е необходимо се освобождават количества.

От по-големите водоеми, към момента на почти 100 % от обема си е яз. Книжовник, язовир Изворово е на 80% пълен и се изпуска контролирано.

Най-големият язовир на територията на община Хасково-Тракиец, също е доста пълноводен и се изпуска контролирано, за да няма разливи.

От него се напоява 138 хил. дка обработваеми земи в Хасковското и Узунджовското поле. Обемът му е 75 млн.куб.м, пълен е в момента на 65 % от капацитета си.

Дъждовете през последните дни и мокрият сняг днес бяха бавни и спокойни. Има достатъчно вода в язовирите за новия напоителен сезон, който обикновено започва в началото на май, посочи още инж. Пеев. Не се очакват и нови цени на водата за напояване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  💰
  💰
  9 -3
  16:56, 24 мар 2021
  За частните ВЕЦ-ове да има .... Нас кучета ни яли ....
  • Аг
   Агтанасов
   3 -1
   17:44, 24 мар 2021
   Къде има вецове в Хасковско
  • 💰
   💰
   1 -2
   19:54, 24 мар 2021
   Поинтересувай се и ще разбереш ! Пък аз ще ти кажа после на кой са всичките един по един !
  • Ат
   Атанасов
   2 0
   01:37, 25 мар 2021
   На тракиец вец не съм видял на язовири из България има
 • 2
  Ма
  Мандралия
  7 -1
  18:01, 24 мар 2021
  Пълни някои а кой ще каже защо източиха яз Мандра, преливаше а сега е на 25 процента от обема си?Хубава работа ама Българска!Корумпирана държава чак до червата!
 • 3
  Мн
  МНОГО ВОДА , МАЛКО ШАРАНИ
  0 -8
  18:19, 24 мар 2021
  Чух че Местните Чобраджии и Бейове ще внасят ратаи... Виж коментара
  • Ка
   Каун
   3 0
   22:09, 24 мар 2021
   Ей, боклук, май почна да ти се събира вече.
  • Бъ
   БЪЛГАРСКА ИДИЛИЯ
   2 0
   22:39, 24 мар 2021
   Баби Робини садят пипер ,
   за да кара Бея Мерседес
 • 4
  Ис
  истината
  2 0
  18:49, 24 мар 2021
  Ураааа ще има къде да се къпем.
 • 5
  Си
  Сираковец
  3 0
  22:39, 24 мар 2021
  А с язовира Сираково, кой ще спре крана, че празен остана?
  • На
   Найден
   0 0
   13:54, 25 мар 2021
   Да пресъхва.Той наводни Хасково преди 7 години.
 • 6
  Тр
  Тракиец
  1 0
  08:43, 25 мар 2021
  Язовирите в Хасковско пълни. Тракиец на 65%, ми че то си е по близо до празен отколкото до пълен. При това се изпуска контролирано. До 30% ли ще го изпускате? Докато дойде поливния сезон ще остане ли нещо?
 • 7
  Ка
  Каунь
  1 0
  08:47, 25 мар 2021
  Сега разбираме, колко много са направили герберастите, за да има вода в язовирите - бочката е заповядал да вали .
  Дори и това си присвояват тези неграмотни калинки!

Хороскоп за 18.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
18 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
18 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
18 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
18 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
18 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
18 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
18 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
18 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
18 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
18 юни 2021
Последни новини