От х:

Днес в x:

10 °C

Бизнесмен към комисията Кушлев: Ще ви счупя краката. Преглед на печата

Съдебен скандал е водеща новина в днешния брой на "Хасковска Марица". Як, набит, криминално проявен мъж, свидетел по дело за конфискация на престъпно имущество, се нахвърлил срещу две представителки на комисията "Кушлев" в съдебната зала със заплахи. Комисията иска изземване на имоти за 260 000 лв., собственост на харманлийския бизнесмен Ангел Трендафилов. Въпреки придобитите скъпи имоти, бизнесменът не бил внесъл нито един лев данъци, твърди обвинението.
Още по-скандалното в случая е, че съдията Тодор Хаджиев, пред когото са заплашвали със саморазправа двете служителки, не е направил нищо, за да озапти скандалджията.

Такса смет и за празни имоти, пише вестникът. Това бе решено на вчерашното заседание на ОбС в Хасково с поправки в наредбата за местните данъци и такси. Досегашното освобождаване от налога, ако имотът не се ползва, отпада. Ще се плаща такса смет и за празно жилище.

Нисък данък за отпадъци в екоторби, четем още на страницата. Малките бакалии, които извадят от употреба найлоновите пликове и ги заменят с хартиени или памучни, да плащат по-малко за смет, ще предложи на общинския съвет в Свиленград съветникът от ВМРО Живко Проданов.

Разтакават фалшификатор между Виена и Хасково, акцентира на криминалната страница изданието. Асеновградчанинът Айнур Иляз да бъде предаден на австрийските власти и след разпита да бъде върнат обратно в България, решили хасковските магистрати вчера. Това решение е прецедент, цитира мнението на юристи изданието. Един човек може или да бъде екстрадиран, или не.

Дават пари на 73-ма панздизчии, пише още на страницата. Става дума за еднократни помощи за затворници, които са излежали присъдите си и излизат на свобода. Парите – от 50 до 275 лева, им се дават целево за вадене на документи за самоличност.

Златев да ме съди, ако има доказателства за рекет. Това заявява пред вестника Георги Коритаров, който бе скандално уволнен от Нова телевизия през седмицата.

Нова рубрика открива в съботния си брой "Хасковска Марица", озаглавена "Седмицата на Пулицър". Първият автор в скромно именуваната рубрика е Калин Руменов, чиято награда "Черноризец Храбър" бе отнета от Съюза на издателите. Впрочем ръководството на пресгрупа "Марица" е член на въпросния съюз на издателите. В краткото представяне на новата рубрика обаче той е наречен "Съюз против читателите".

Под текста на Калин Руменов е публикуван и коментар "Щастливият турчин", посветен на протурските надписи по хасковските училища. Коментарът е подписан от Николай Алексиев. В края на текста обаче авторът в изблик на откровение признава: Името отгоре е псевдоним.
Аз съм Атанас Спасов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
25 окт 2020
Последни новини