От х:

Днес в x:

12 °C

Бизнесмен към комисията Кушлев: Ще ви счупя краката. Преглед на печата

Съдебен скандал е водеща новина в днешния брой на "Хасковска Марица". Як, набит, криминално проявен мъж, свидетел по дело за конфискация на престъпно имущество, се нахвърлил срещу две представителки на комисията "Кушлев" в съдебната зала със заплахи. Комисията иска изземване на имоти за 260 000 лв., собственост на харманлийския бизнесмен Ангел Трендафилов. Въпреки придобитите скъпи имоти, бизнесменът не бил внесъл нито един лев данъци, твърди обвинението.
Още по-скандалното в случая е, че съдията Тодор Хаджиев, пред когото са заплашвали със саморазправа двете служителки, не е направил нищо, за да озапти скандалджията.

Такса смет и за празни имоти, пише вестникът. Това бе решено на вчерашното заседание на ОбС в Хасково с поправки в наредбата за местните данъци и такси. Досегашното освобождаване от налога, ако имотът не се ползва, отпада. Ще се плаща такса смет и за празно жилище.

Нисък данък за отпадъци в екоторби, четем още на страницата. Малките бакалии, които извадят от употреба найлоновите пликове и ги заменят с хартиени или памучни, да плащат по-малко за смет, ще предложи на общинския съвет в Свиленград съветникът от ВМРО Живко Проданов.

Разтакават фалшификатор между Виена и Хасково, акцентира на криминалната страница изданието. Асеновградчанинът Айнур Иляз да бъде предаден на австрийските власти и след разпита да бъде върнат обратно в България, решили хасковските магистрати вчера. Това решение е прецедент, цитира мнението на юристи изданието. Един човек може или да бъде екстрадиран, или не.

Дават пари на 73-ма панздизчии, пише още на страницата. Става дума за еднократни помощи за затворници, които са излежали присъдите си и излизат на свобода. Парите – от 50 до 275 лева, им се дават целево за вадене на документи за самоличност.

Златев да ме съди, ако има доказателства за рекет. Това заявява пред вестника Георги Коритаров, който бе скандално уволнен от Нова телевизия през седмицата.

Нова рубрика открива в съботния си брой "Хасковска Марица", озаглавена "Седмицата на Пулицър". Първият автор в скромно именуваната рубрика е Калин Руменов, чиято награда "Черноризец Храбър" бе отнета от Съюза на издателите. Впрочем ръководството на пресгрупа "Марица" е член на въпросния съюз на издателите. В краткото представяне на новата рубрика обаче той е наречен "Съюз против читателите".

Под текста на Калин Руменов е публикуван и коментар "Щастливият турчин", посветен на протурските надписи по хасковските училища. Коментарът е подписан от Николай Алексиев. В края на текста обаче авторът в изблик на откровение признава: Името отгоре е псевдоним.
Аз съм Атанас Спасов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини