От х:

Днес в x:

Бизнесмен към комисията Кушлев: Ще ви счупя краката. Преглед на печата

Съдебен скандал е водеща новина в днешния брой на "Хасковска Марица". Як, набит, криминално проявен мъж, свидетел по дело за конфискация на престъпно имущество, се нахвърлил срещу две представителки на комисията "Кушлев" в съдебната зала със заплахи. Комисията иска изземване на имоти за 260 000 лв., собственост на харманлийския бизнесмен Ангел Трендафилов. Въпреки придобитите скъпи имоти, бизнесменът не бил внесъл нито един лев данъци, твърди обвинението.
Още по-скандалното в случая е, че съдията Тодор Хаджиев, пред когото са заплашвали със саморазправа двете служителки, не е направил нищо, за да озапти скандалджията.

Такса смет и за празни имоти, пише вестникът. Това бе решено на вчерашното заседание на ОбС в Хасково с поправки в наредбата за местните данъци и такси. Досегашното освобождаване от налога, ако имотът не се ползва, отпада. Ще се плаща такса смет и за празно жилище.

Нисък данък за отпадъци в екоторби, четем още на страницата. Малките бакалии, които извадят от употреба найлоновите пликове и ги заменят с хартиени или памучни, да плащат по-малко за смет, ще предложи на общинския съвет в Свиленград съветникът от ВМРО Живко Проданов.

Разтакават фалшификатор между Виена и Хасково, акцентира на криминалната страница изданието. Асеновградчанинът Айнур Иляз да бъде предаден на австрийските власти и след разпита да бъде върнат обратно в България, решили хасковските магистрати вчера. Това решение е прецедент, цитира мнението на юристи изданието. Един човек може или да бъде екстрадиран, или не.

Дават пари на 73-ма панздизчии, пише още на страницата. Става дума за еднократни помощи за затворници, които са излежали присъдите си и излизат на свобода. Парите – от 50 до 275 лева, им се дават целево за вадене на документи за самоличност.

Златев да ме съди, ако има доказателства за рекет. Това заявява пред вестника Георги Коритаров, който бе скандално уволнен от Нова телевизия през седмицата.

Нова рубрика открива в съботния си брой "Хасковска Марица", озаглавена "Седмицата на Пулицър". Първият автор в скромно именуваната рубрика е Калин Руменов, чиято награда "Черноризец Храбър" бе отнета от Съюза на издателите. Впрочем ръководството на пресгрупа "Марица" е член на въпросния съюз на издателите. В краткото представяне на новата рубрика обаче той е наречен "Съюз против читателите".

Под текста на Калин Руменов е публикуван и коментар "Щастливият турчин", посветен на протурските надписи по хасковските училища. Коментарът е подписан от Николай Алексиев. В края на текста обаче авторът в изблик на откровение признава: Името отгоре е псевдоним.
Аз съм Атанас Спасов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини