От х:

Днес в x:

Смрад и огромни плъхове под бетона над реката, коритото се руши

    Ужасна смрад удря в носа още при навлизане под бетонната плоча над реката в Хасково, при моста до църквата “Св. Богородица”. Екип на Haskovo.net реши да провери какво има под застроената част над реката по повод различните мнения за паркингите.

    Още в първите метри под моста прави впечатление, че коритото е почиствано и няма много боклуци, макар по-нататък, вече в тъмнината, положението да се променя. Вонята е непоносима, а няколко огромни плъха се стрелкат изпод краката на репортерите и изчезват в мрака. Очевидно това са единствените обитатели на подземието.

    Трийсетина метра след навлизането под бетона малкото корито на реката е разрушено. По земята се валят огромни камъни, изкъртени от коритото при някои от пороите през годините, при които нивото е достигало почти до мостовете, а преди две години дори преля и наводни близките сгради. По дебелите бетонни колони все още има усукани изсъхнали храсталаци и боклуци, домъкнати от течението. Мястото би трябвало да е под промишления пазар след моста, а по-нататък не може да се мине, защото водата е излязла от малкото корито и се е разляла в тъмното почти по цялата ширина.

    За разлика от откритите участъци на реката, които обрасват с треви и храсти, под бетона няма растителност. Няма и следи от някакви животни, с изключение на огромните плъхове. Явно и бездомните кучета се страхуват да влязат в мрака под бетона. Липсват и характерните за запустели градски потайности следи – изхвърлени спринцовки, бутилки, найлонови торбички, всякакви други боклуци.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Иб
      Ибрикчиев
      42 -12
      17:10, 17 авг 2016
      Кръшков явно репортажа ти е поръчан след като излезе и предишния за ЕКОЛОГИЧНАТА КАТАСТРОФА Интересно е обществото да знае кои са поръчителите и колко ти БУТНАХА Ти какво очакваш да има под бетона освен плъхове ---може би ХОСПИСИ Разрушенията че даже и с плъховете общината може да се справи стига да има желание Кръшков екологичната катастрофа не е в бетона над реката В града тя е морална нравствена --мръсотията по целия град кучетана талази когки по кофите клошари и ц***** ровят по кофите и разхвърлят боклуците Ппокрайнините на града разни фирми и по тях колкото искаш боклуци Ами квартал РЕПУБЛИКА си е жива екологична катострофа е и дайте да го разрушим Добре че Кмета е отказал тази ВЕЛИКА ИДЕЯ
      • Те
        те за това става дума!
        36 -2
        18:57, 17 авг 2016
        Бетонните простотии над реката, които изобщо не отговарят на изискванията към хидроинженерни съоръжения, т.е. премостващи река, създават проблемите, но частните им собственици прибират таксите за ползването им, а ние всички останали балъци трябва да им поддържаме основите. Селски тарикати! Сами да си поемат и поддръжката на речното корито, моля!!!
      • Zz
        zzz
        12 -12
        19:40, 17 авг 2016
        Чудех се как да отговоря доста време.. да говоря как такива неща стават спонтанно - имам много кратка кариера като журналист преди десетилетия - отиваш някъде виждаш нещо, ей така спонтанно, по тема която се развива или ще е интересна.. никво плащане, никва команда, просто журнализъм.

        Ма не ми се говори, които има акъл може да се сети, че не всичко е мега-конспирацията както се изкарва всяко събитие в тоя сайт. Между другото не го познавам Кръшков и нито ми е противен нито ми харесва... но едно ще кажа - да навън е кочина, но на повечето коментиращи по-голямата кочина им е в главата като гледам какво се пише. И на тези които дават плюсовете. Вие изобщо виждате ли какви глупости ъпвоутватебе? Замисляте ли се за малко? Нямате акъл това е истината. Добре, че не управлявате вие че щеше да е много по-зле. Много!
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      36 -13
      17:28, 17 авг 2016
      Хубаво място за офис на смърдящи медии.
      Направо се настанявайте.
    • 3
      Ле
      лебедово езеро
      20 -6
      18:22, 17 авг 2016
      А може би са търсили бели лебеди и пойни птички под застроеното над реката, даже и растителност нямало.... голямо откритие
    • 4
      O
      o
      19 -7
      18:35, 17 авг 2016
      Лили пееше навремето ннннне всичко е пари приятелю ----днес обаче не е така всичко е пари Нека кръшков каже за каква сума слезе в царството на плъховете и да не се прави на извънземен
    • 5
      Йо
      Йойо
      19 -9
      18:57, 17 авг 2016
      Незнам какво пише Кръшков, но този Тозко Дончев ,къса нерви с коментарите си.Прави ги диви и щастливи.Вече съм му фен.Реален , критичен, безкомпромисен коментар със щипка хумор.Браво пич.
    • 6
      То
      Тотю от махлата
      13 -6
      20:34, 17 авг 2016
      Кой е Тозко е ясно, но той далеч не е интересен, бих заключил болен. Излишни са всичките полемики, с паркинги и без, с облекчение в режима на разрешенията за сроеж или не, с по-високи или по - ниски данъци, с паркчета или без паркчета, чисто или мръсно, с бездомни кучета или с тях, моите деца ги няма в Хасково отдавна, на повечето също, тъй че ми е през оня, дали след 10-15 години дали на циганите, които единствено ще останат тук, дали ще им смърди от реката и къде ще си паркират счупените Лади!
    • 7
      Чу
      чужденец
      6 -1
      23:49, 17 авг 2016
      Кога точно беше конкурса за шеф на Архитектурата! Нали беше и.д.
    • 8
      Ко
      Колега
      13 -7
      10:40, 18 авг 2016
      Кръшков намаляй алкохола,че съвсем си замясал на чироз.А че си продажен и страхлив журналист всички го знаят.
    • 9
      Ек
      екологичномислещ
      12 -11
      10:53, 18 авг 2016
      Г-н Кръшков, не се връзвайте на коментарите на хора, които сякаш са изпълзяли из-под тия паркинги, полезни, но сътворени по най-малоумния начин. Прав сте с всяка една дума, която сте написал. Но на плъховете- двукраките това не им изнася. Реакцията им е обяснима - казал сте истината директно и сте осветили лепкавия им мрак, в който се чувстват комфортно. Това е. Бъдете себе си ! Има хора от светлата част на тоя град, които Ви четат, но не желаят да се докосват до помията, която плъховете изливат.
    • 10
      Jo
      John
      5 -3
      12:56, 18 авг 2016
      г-н Тодоре, не видях да сте пратили сигнал до РИОСВ за непочистено корито, нали така правеха съвестните журналисти, а може да сте забравили, от жегата и от лошото преживяване, или пък не сте особено безпристрастен, или пък по-лошо - някой ви внушава не само темите ами и ги редактира накрая...
    • 11
      Та
      Таня
      7 -1
      13:44, 18 авг 2016
      Най-голямото безумие на бившия кмет беше застрояването на реката. .Центърът на Хасково е превърнат в помийна яма..
    • 12
      Ов
      овчарчето калитко
      1 0
      15:43, 21 авг 2016
      Танечка не се ядосвай Ти вероятно си от родените след Революцията от 10 ноември Тази помийна яма не е от времето на дедо Гошо Иванов Аз също съм роден след Революцията но от 09 септември Тази река я помня не помийна а ТОАЛЕТНА яма но тогава града беше 25 000 жители и не се усещаше вонята Повечето къщи в града имаха тоалетни ями а сега при 75000 души всички мръсотии от канализацията на града са в РЕКАТА Въпросо с вонята и разрухата на канала е човешка немарливост а тя е поправима Построеното не трябва да се руши а да се облагородява от ЧОВЕЦИТЕ
    Последни новини