От х:

Днес в x:

Иво Панев ще майстори къщите на Вазов и баба Тонка

Прочулият се като майстор на минималистичните къщи хасковлия Ивайло Панев продължава да очарова със своята скромност, но и със своята дарба.

Изключително позитивният 33-годишен полусляп майстор има ново завоевание- сърцата на посетителите на Етъра. Тези дни Ивайло Панев показа своите макети на къщи в най-големия Етнографски музей на открито на Балканите - в Габрово.

Той подреди приказните си постройки на чардака в къщата с Работилница за музикални инструменти. И разказа на посетителите за любовта си към старите български къщи от Възрожденския период, в които открива много топлина и енергия, за трепета, който усеща, докато ги изработва.

Почитателите на работата му в ЕМО „Етъра“ разбраха още, че е затрупан от поръчки от страната и чужбина, а на месец успява да изработи до пет макета на къщи. Има предложения да направи изложба, но не успява да събере достатъчно за изложение.

„Постоянно изпращам макети на къщи в чужбина. Много хора от страната също проявяват интерес. Искам да направя къщите на Иван Вазов и Баба Тонка, засега събирам впечатления, за да ги претворя”, разкри пред посетителите младият майстор.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ze
    zelen4uk4e
    37 0
    16:05, 16 авг 2016
    Браво за упоритостта ти и браво на всички които подадоха ръка за да се популяризира трудът ти !!! Само с такива дела и по този начин се върви към по-добро !! С градивност и задружно !!! Успех !!!
  • 2
    Pl
    pld
    0 0
    09:02, 17 авг 2016
    Чудесно. А как върви лечението?
  • 3
    De
    Der Nazi
    1 0
    00:32, 18 авг 2016
    Голям си, Ивооооо! Браво!
Последни новини