От х:

Днес в x:

За денонощие: Издадени са 1287 електронни фиша

За времето от 7.00 часа на 5 август до 7.00 часа на 6 август на територията на страната за нарушения на Закона за движението по пътищата са съставени 688 акта, от които 87 на неправоспособни водачи, и 936 глоби по фиш. Издадени са 1287 електронни фиша, съобщиха от МВР.

Общо 56 водачи, управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, са засечени в рамките на извършените от пътните полицаи проверки. Установени са и други трима, шофирали под въздействие на наркотични или други упойващи вещества.

От МВР посочват, че системният контрол по пътна безопасност продължава. Заради засиленият трафик през отпускарския летен сезон от Пътна полиция призовават шофьорите да карат със съобразена скорост като отчитат състоянието на пътя и интензивността на движението.

Преди тръгване проверете изправността на автомобила, уверете се в наличността на необходимите стикери, документите на шофьора и на автомобила. Не шофирайте след употреба на алкохол и упойващи медикаменти или при преумора.

Поставяйте предпазен колан, обезопасявайте децата в автомобила. Спазвайте дистанция и не забравяйте, че носите отговорност за вашата безопасност и безопасността на всички участници в движението, съветват пътните полицаи.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини