От х:

Днес в x:

Прокуратурата проверява сечта край Сърница

Сечта край минералбанското село Сърница вече е обект на внимание и от прокуратурата.

По публикациите, които излязоха в електронните медии за изсичането там, Районната прокуратура в Хасково се е самосезирала и е възложила проверка. Тя трябва да установи дружествата и физическите лица, извършвали сеч в района, както и съответствието на издадените разрешителни за изпълнение на тази дейност и реално извършената сеч.

Районна прокуратура-Хасково е разпоредила проверка и в насока установяване дали тези субекти са извършили престъпления против данъчната и осигурителната система.

Установено е още, че посочените в публикациите сечища се намират в зона за местообитание в Средни Родопи, защитена от „Натура 2000“. Води се разследване дали има са нарушени регламентите на екологичната мрежа.

Проверката е възложена на ОД на МВР-Хасково и срокът за извършването е 20 дни.    

Проверка на Haskovo.net в Регистъра за лицензираните лесовъди в Минерални бани в сайта на Агенцията по горите показа, че право да маркират и добиват на територията на община Минерални бани имат като физически лица Божидар Делчев, Илин Ставрев и Димитър Данаилов. Данаилов фигурира в регистъра като ЕТ.

По наша информация заедно със съпругата му Фанка Данаилова имат цех за производство на дървена дограма. Освен това поддържат и екопътеките на територията на общината. Данаилов е бил и заместник-кмет по времето на кметуването на Орхан Шабан, който между другото е родом от село Сърница. Като физическо лице според регистъра Данаилов има право да “маркира насаждения, предвидени за сеч, както и на “планиране и организация на добив на дървесина“.

Божидар Делчев пък е лицензиран освен за маркиране и добив на дървесина и за „добив на недървесни горски продукти“. Със същите разрешителни е и Илин Ставрев.

В регистъра като юридическо лице с право на добив на дървесина фигурира и „Барсо“ ЕООД със собственик и управител Мехмед Мюмюн. Дружеството е с регистрация в с. Сърница.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Химко
    6 0
    18:28, 3 авг 2016
    Ало унищожихте ни природата ако това на снимката няма нарушение ! Българи терминал 2 в решението !
  • 2
    Не
    НЕзнам
    0 0
    10:45, 4 авг 2016
    Да кажа, именно далаверата се върти от Искендер и така наречение управител на Барсо Мехмед Мюмюн.. Нека прокуратурата и НАП провери неговите банковеи сметки имоти коли.. + Нека да проверят Жена му, и сина му.. Този човек за 4 години си купи Ауди за 190 000 лв. На сина си мерцедес за 30 000 лв. Построи 4 етажна къща в караманци + 4 етажна коперация в Хасково.
    Има пушки за 100 000 лв. Ако той не краде кой ще е .. С Искендер бая пари направиха..

    + Странното е новото кафе в Минерални бани се нарича Бариста , колко е близко до Барсо..

    + Искендер продаде общежитието на своя тъст за почти без пари.. Наскоро продаде още 2 големи имота в центъра на общината.. както и още много други земи.. Той също си купува доста неща за себе си за без пари.

Още новини

Последни новини