От х:

Днес в x:

Крадецът Горсов ще омърси и Димитровград. Преглед на печата – 22 ноември

Крадецът Горсов ще омърси и Димитровград, обявява в голямо заглавие на първа страница днешният брой на "Хасковска Марица". Бащата на Мануела, която все още е в кома след катастрофата с Максим Ставийски, пристигна вчера в Димитровград да лобира за отпускане на помощ за 17-годишният Атанас. Момчето е в будна кома от 10 години. Горсов се срещнал с кмета на града, но от общината отказали бърза информация за резултатите от разговора и поискали официално писмено запитване. Вестникът отправя другарска бележка на кмета.
Самият Горсов пък е разследван за харченето на пари от събраните дарения, които пропилял на хазарт. Журналистите побързаха да ме осъдят, преди да е излязло решение на съда, казва Горсов пред репортер на вестника.

Кръчма "Хъшове" няма разрешение от РИОКОЗ, продължава по темата за незаконната кръчма изданието. Към текста е публикувано и кратко интервю с шефа на санитарната инспекция д-р Делчо Янев. Проблемът е, че "Хъшове" има разрешение за бистро, а работи като ресторант. Последният въпрос гласи: "Д-р Янев, кой служител на РИОКОЗ взе рушвет, за да прикрие нередностите на този ресторант?". Отговорът е ясен: Не знам. Впрочем такъв въпрос се задава само ако вече знаеш отговора и той е различен от "не знам".

Гроздан Грозев направил ментето на Октавиан, акцентира изданието на криминалната страница. Публикацията също е продължение на тема – за заловената в колет антична скулптура на глава на римски император, която шефът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров обяви за изключително ценна. Според изданието автор на скулптурата е димитровградчанинът Гроздан Грозев. Той обаче отрича авторството си. Вестникът обещава нови разкрития по случая в следващ брой.

Двама с дрога в магазина на "Дунав", фалшив теч блокира гара Харманли, осъден кмет остава на поста си, са някои от останалите заглавия в броя.

На страниците "Гладиатор" вестникът публикува интервю с Александър Божков, който обяснява генезиса на световната финансова криза, прераснала в икономическа.

Концепция дънар, гласи заглавието на традиционната съботна страница "Наслука". Публикувана е и рецепта за пикантен шаран в бира.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица". Подробности – във вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини