От х:

Днес в x:

Затягат още контрола по пътищата, гледат камионите и автобусите под лупа

Засилени проверки над товарни автомобили и автобуси започва т от днес по пътищата на страната.

В следващите дни до края на тази седмица на териотрията на страната ще върви операцията на TISPOL, която е и за останалите държави – членки на ЕС.

Целта на засилените мерки по пътя е превенция срещу тежките пътно - транспортни произшествия с участието на товарни автомобили и автобуси.

Според анализите на МВР, сред основните причини за инцидентите по шосетата е неспазването на времето за почивка от водачите на тези категории пътни превозни средства.

Превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите, са също рискови и ще се наблюдават под лупа по време на акцията.

В проверките ще участват служители на криминална и икономическа полиция, съвместно с експерти от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

В хода на акцията ще се следи и за превозване на нелегални мигранти и трафик на хора, ще се проверява и за пренос на наркотици и упойващи вещества. Освен това проверяващите ще ровят и за незаконни огнестрелни оръжия, ще проверяват и за наличието на крадени стоки. Обхватът на масираните проверки ще засегне и стриктното наблюдение и за издирвани лица и други криминални престъпления.

Водачите на автомобилите и автобусите ще бъдат проверявани и за валидна задължителна „Гражданска отговорност“, ще им се оглеждат за изрядност и винетките.

Само за първите дни на месец юли в страната бяха регистрирани

13 128 нарушения на пътя и 168 пътно-транспортни произшествия, при които загинаха 11 души, 208-пострадаха.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    66
    66666
    5 0
    14:19, 25 юли 2016
    Гледайте да не се преуморите от тази седмична акция.какво е това бе хора?трябва постоянен контрол особено през отпускарския сезон

Още новини

Последни новини