От х:

Днес в x:

Над 1500 души са арестувани в Турция, включително четирима генерали

Общо 1563 души са арестувани в Турция заради участието в опита за преврат, включително четирима генерали и 28 полковници, съобщи Анадолската агенция, цитирана от “Хюриет“.

Министърът на правосъдието Бекир Боздаг е информирал прокуратурата, че във всичките 81 провинции в Турция са започнали разследвания за установяване на съпричастните към преврата.

“Арестите засега се провеждат основно в Анкара и Истанбул, но и има задържани и в много други региони на страната“, обяви министърът.

Междувременно се разбра, че сред арестуваните са бригадният генерал Екрем Чаглар, който е шеф на операциите на трета армия, както и шефът на средиземноморския флот на страната Атила Демирхан.

В събота властите обявиха, че е освободен шефът на генералния щаб на турската армия ген. Хулуси Акар, който бе отвлечен от превратаджиите в петък вечерта. Той е бил открит в военновъздушната база Акинчилар край Анкара.

Тази база се смята за центъра на операциите на въоръжената групировка, която се опита да превземе властта в страната.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ив
    Иван Райчев -Гъбата
    7 -16
    13:33, 16 юли 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    2 -1
    22:46, 16 юли 2016
    Като гледам кои са представителите на читашките служби все едно съм в квартал република...относно превратажията ми се вижда с по човешка визия...жалко че не хванаха тапалията ерговнар...тогава преврата щеше да е успешен...
  • 3
    Мм
    ммдааа
    1 0
    06:14, 17 юли 2016
    а дали бе реален преврат или създадоха повод Ердоган да изчисти от властта всички които са му неудобни? Все пак няколко часа по-късно уволни 2700 съдии от съдебната система. Тя какво общо има с преврата? Нали е военен преврат. А той отдавна им е вдигнал мерака на съдиите. Колко военни и журналисти ще изгърмят още не се знае.
  • 4
    На
    наблюдател
    0 0
    13:26, 17 юли 2016
    Читашко театро, някви брадясали цървули арестуват висши военни. Бахти и сериала,само али реза го няма да ревне. И стотици убити, къде ги че не ги видях.
Последни новини