От х:

Днес в x:

Общината влиза в подлезите на Хасково, в зарибения не

    Общината влиза в подлезите на града, за да ги преведе в изряден вид за преминаване. Това съобщиха от администрацията

    Три от четирите градски съоръжения ще бъдат ремонтирани, почистени и осветени. Обновяването им ще приключи до началото на учебната година. Рехабилитацията ще бъде извършена от общинското предприятие „Екопрогрес“ и това ще стане поетапно, обясни заместник-кметът на Хасково Велин Балкански, който пряко отговаря за дейностите.

    В плана на местната администрация засега не намира място съоръжението до жп гарата, който е затворен за пешеходци, а се оказа, че в него се е завъдила риба.

    „През този подлез навремето е минавал сериозен поток от хора, но тогава на хасковската гара са спирали много повече пътнически влакове, сега тя е по-скоро спирка. Заради това няма много пътници. От друга страна, това е най-занемареният подлез и за неговия ремонт е необходима огромна сума. Все още остава отворен въпросът с рехабилитацията му и умуваме има ли смисъл да се хвърлят там толкова много пари“, коментира Велин Балкански. Заместник-кметът обаче е категоричен, че средства няма да се жалят за подлеза до бившия магазин „Аско Деница“. Със започването на ремонта в училище „Шандор Петьофи“ и изместването на учебния процес в сградата на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство това съоръжение ще е много необходимо, категоричен е зам.-градоначалникът. Балкански поясни, че през септември учениците трябва да разполагат с място, през което да минават, почистено, със сменена отводнителна канализация, както и с изрядно осветление.

    Ще бъде основно изчистен и обновен и подлезът до училище „Иван Рилски“, същите дейности са предвидени и за подлеза в кв. „Орфей“. След обновяването общината е направила план и за поддръжката на съоръженията, като циклично те ще бъдат измивани и дезинфекцирани.

    „Факт е обаче, че хасковлии нямат културата да използват тези безопасни съоръжения, а създаването на навици при децата е важен момент и ги прави по-защитени при преминаването на пътното платно. За това трябва да се говори и в дома, и в училище. Като възрастни трябва да даваме и личен пример за безопасност на улицата“, коментира още заместник-кметът Велин Балкански.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      66
      66666
      12 -1
      13:56, 15 юли 2016
      Хубаво е да се ремонтират но нека се назначи и охрана иначе парите ще отидат на вятъра
    • 2
      Дс
      дсадас
      13 -3
      14:11, 15 юли 2016
      Може да се направи пазар под подлеза както в Пловдив.
      • Id
        Ideq
        7 -4
        14:29, 15 юли 2016
        Много хубава идея
    • 3
      G3
      g3nata
      0 0
      14:07, 18 юли 2016
      страхотна идея защо да мизерстват тези съоръжения за безопасно пресичане като могат да се ползватпо предназначение. Само трябва да им се почисти канализацията, стените (най-добре да се съберат графити художници и да вложат целия си талант), трябва да се направи добро осветление и видео наблюдение за да се превърнат в безопастни подлези!!!
    Последни новини