От х:

Днес в x:

Кметът замина за Франция за националния им празник

Кметът на община Хасково Добри Беливанов замина днес на официално посещение във френския град Шатион-сюр-Ендр по покана на управника на града Мишел Хетрой, съобщиха от администрацията. Заедно с градочалника е и 10-членна делегация. В групата са заместник-кметът Евгени Консулов, директорът на Туристическия информационен център Катя Гагова, шестима танцьори от ансамбъл „Хасково”, придружител на децата и преводач. Шатион-сюр-Ендр е побратимен с Хасково.

Делегацията ще вземе учасие във фестивал на Европейските градове. Поканени са още участници от Германия, Белгия , Испания, Франция, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Холандия, Полша, Полтугалия, Чехия, Румъния, Великобритания, Словакия, Словения и Русия.

За утре, 14 юли, Националният празник на Франция, е предвидено дефиле на участниците в тържествата, концерти, спектакли на открито. На 15 юли делегацията ще участва в Конференция за ЕС в град Лош. А в град Бюзансе ще се проведе кръгла маса по икономика, където ще участва заместник-кметът Евгени Консулов, както и кръгла маса по туризъм, където Хасково ще представи Катя Гагова.

В събота, 16 юли, домакините организират Европейско село. В тази инициатива ще има организиран базар, на който всички страни-участнички могат да се представят. Там ще бъде поредната изява на танцьорите от ансамбъл „Хасково“. Община Хасково ще представи на щанда си местни производители: продукти от гъши дроб, млечни произведения, колбаси и вино.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Км
    КМЕТЕ. КМЕТЕ
    12 -8
    19:48, 13 юли 2016
    Кмете.---елементарно просто е да махнеш дървените къщички на центъра на Хасково-- че вече се разковаха,и повредиха.(От февруари 2016-до сега ги държиш.....).....ама малко акъл се иска за тази работа......нали???????????Старият кмет г.Иванов ..имаше.....
  • 2
    Ск
    скрябин
    8 -4
    20:24, 13 юли 2016
    Кметът навсякъде е стопанин той трябва да е наясно с много неща --строителство икономика дизайн и т н Такъв беше Гошко Той разбира ше от много неща и никой не бе в състояние да го блокира Съветниците го гледаха като извънземни защото всичко му бе ясно и изработено НО НО много му станаха далаверите а и не можеше да се спре и и това му изяде главата Бай Добри не е в състояние да се справи още повече сътрудниците му-калпазани Всяка сутрин трябва да поставя задачи а вечев в 19 часа да строени в кабинета му и да докладват и който издиша заявление и У ДОМА
  • 3
    Па
    пантелей
    9 -7
    22:43, 13 юли 2016
    Нещата като не вървят, поне на екскурзия да идем!
  • 4
    Ре
    Реалист
    9 -6
    22:48, 13 юли 2016
    Няма лошо- да се разходи до Франция, инак кога ще види Франция, ако не е кмет..., че и 10-члена води...
    Важното е дали има някаква промяна за града? Засега такава не виждам даже и от шефа му Делян Добрев?
    Защо се пестят левчета от осветлението на Кърджалийска и постоянно таме е тъма? А, защо не се отвори паркинга пред общината, че гражданите да могат да го ползват? Сигурно щото оне от общинска Полиция ще останат без хляб, ако не пълнят бюджета с глоби за неправилно паркиране?
    Ще изчакаме още малко да видим....
    • Па
      пантелей
      3 -2
      23:13, 13 юли 2016
      кво ще чакаш? да закрият града ли?
    • До
      до реалист
      7 -7
      00:18, 14 юли 2016
      Съмнявам се , че си реалист.Има промяна в града.Трябва да си много черноглед за да не видиш промяната , но както и да е. Не се пести от осветлението в града. В момента има процедура и нещата ще се променят.Хубавите неща не стават бързо , скоро ще се убедите.Паркинга пред общината не може да се отвори за граждани , защото е "Зона за сигурност"".Задачата на Общинска полиция е да осигурява ред и сигурност - неправилното паркиране от нас е въпрос на възпитание , уважение към институциите и спазване на закона, такъв какъвто е приет.Да изчакайте още малко.
    • Па
      пантелей
      0 0
      11:40, 14 юли 2016
      Не се пестяло от осветление?! Кога последно си обикалял из града - или е слабо осветено, или е на фотоклетки, или просто са изгорели крушките - дори по възлови булеварди е така, за малките улици няма какво да говорим... 8 месеца не са малко за 4 г. мандат... ще чакаме няколко мандата да станат ли?
      Каква е тази "Зона за сигурност" - нещо секретно има, военен обект или?! Освен да изселим центъра щом е така, оставям на вас коментара защо е безпорядък пред входа на т.нар. Зона....
  • 5
    Ас
    Асан
    0 -1
    11:30, 14 юли 2016
    Кв,Република тъне в боклуци, пожари, пълно сметище....
    • Ас
      ася
      1 0
      12:07, 14 юли 2016
      Асане,не стой на компютъра,ами излез ти и твоите приятели да си изчистите къщичката,не хвърляйте боклуците от прозореца и ще ви е чистичко!!!!!!!!!!!!
Последни новини