От х:

Днес в x:

„Арестуваха“ бус на трафиканти на цигари

Трафиканти на цигари от Пловдив бяха принудени да оставят микробуса си под „арест“ на ГКПП Капитан Андреево, след като бяха спипани от митническите контрольори със 13 000 къса цигари без акцизeн бандерол, укрити в него.

Мерцедесът с пловдивска регистрация влязъл на българския пункт от Турция.

В него пътували шофьорът и четирима негови родственици. Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в специално изграден тайник под задните седалки на автомобила укрити сакове, пълни с цигари, всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на шофьора на автомобила, на когото е съставен акт по Закона за митниците. Тютюневите изделия са иззети, лекият автомобил също е задържан.
При друг случай митническите служители откриват 3000 къса контрабандни папироси, укрити в специално изграден тайник в лек автомобил с българска регистрация. В автомобила пътували мъж и жена, български граждани. При проверката митническите служители открили в резервоара на автомобила тайник, в който били укрити цигарите. Цигарите се оказали собственост на жената, на която е съставен акт. Цигарите са задържани. Съставен е акт и на шофьора на автомобила по за използването на превозно средство, в което е установено наличието на тайник. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини