От х:

Днес в x:

Така изглежда честният човек

Британски учени представиха изображение на човека с най-честно лице.
То е получено въз основа на анкета, проведена от специалисти от Кентския университет. Разпитаните трябвало да посочат черти характерни за честните и за незаслужаващите доверие лица.
В анкетата са участвали повече от 100 души.

Както пише Times, сред чертите за честност хората посочили кръглото лице, малкия нос и отсъствието на растителност по лицето. Лицата с ясно изразена челюст и широко разположени очи според анкетираните са на хора, които не заслужават доверие.

Telegraph повече от детайлно описва външността на честния човек. Той трябва да има по-мека линия на челюстта, тънки вежди, очите трябва да бъдат кръгли и големи, нос с изящна форма, месести устни.

Острата форма на лицето и челюстта, гъстите вежди, по „прикритите" и раздалечени очи, неизразителният поглед, широките ноздри, малката уста с тънки устни и бледият цвят на лицето - това са признаците, характеризиращи нечестния човек.

Въз основа на резултатите от изследването беше направена класификация на политиците.
Например, новоизбраният президент на САЩ Барак Обама се отнася към типажа на нечестните хора - заради формата на лицето, челюстта и тънките устни. Що се отнася за британските политици, то съмнение в честността предизвиква лицето на министър-председателят Гордън Браун.

Оказва се, че политикът, който отговаря на типажа на честния човек е Владимир Путин.


Източник: bgvesti.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини