От х:

Днес в x:

Двама са обвинени за верижната катастрофа в тунела "Витиня"

Двама души са обвинени за верижната катастрофа във Витиня, при която се удариха над 50 автомобила, а трима души загинаха. 

Разследването на тежката катастрофа на 8 октомври 2015 г. в участъка на километър 32+500, в тунела „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“, в която участваха около 50 моторни превозни средства и имаше пострадали лица, а трима загинаха, се провежда от ОДМВР-София, съобщиха от прокуратурата.

На лицето В. Б. З. е било повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на П. М. Б и причинена средна телесна повреда на М. С.Ф. - престъпление по чл.343, ал.4вр.ал.3, б.“б“,пр.1вр.чл.343, ал.1вр. с чл.342, ал.1 от НК.
На И. Р. И. е повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на повече от едно лице – Й. Н. Г. и Д. И. С. - престъпление по чл.343, ал.3,б“б“,пр.1вр.чл.343, ал.1вр.чл.342, ал.1 от НК.
На двамата обвиняеми са взети различни по размер мерки за неотклонение „Гаранция в пари“- 1000 лв. и 800 лв.
Разследването по делото продължава. Материалите по досъдебното производство ще бъдат докладвани от разследващия орган на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – София с оглед произнасяне по връщането на моторни превозни средства, приобщени по делото, на техните собственици, както и за преценка на необходимостта за извършване на други действия по разследването и разделяне на досъдебното производство по отношение на причинени телесни увреждания на други лица, участвали в пътния инцидент и причинени значителни имуществени щети на моторни превозни средства.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини