От х:

Днес в x:

Търсят строители за Израел, но да не са работили досега там

Странно изискване поставя Агенцията по заетостта в програмата си за наемане на строителни работници за Израел. Освен възрастовите ограничения – от 25 до 55 години, е и условието кандидатите да не са работили досега там, нито да имат близки в еврейската държава.

Това стана ясно на брифинг днес, когато от Агенцията представиха изискванията по спогодбата между двете правителства за посредничество при временна заетост.

Търсят се кофражисти, арматуристи, майстори на различните видове облицовки, мазачи.

Заявления се приемат най-късно до 29 юли, а практическите изпити за кандидатите ще се проведат от 8 до 12 август в София.

Според шефа на Инспекцията по труда, който също присъстваше на пресконференцията, изискването кандидатът да не е работил досега в Израел, е доста странно, по-логичното би било обратното. Той допълни, че отпреди два месеца е срещнал в информационните масиви на Инспекцията няколко жалби на строители, работили в Израел, които се оплаквали заради неизплатени задължения. Той обаче не уточни дали те са били в Израел по междуправителствената спогодба или с посредничество на частни фирми.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ку
    кура ми Янко
    8 0
    20:55, 28 юни 2016
    Тия, дето вече са работили в Израел и да ги карат, няма повече да идат там.
  • 2
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    4 0
    12:07, 29 юни 2016
    Да си съберат евреите от българския парламент и да ги научат на труд,както навремето в аушвиц си ги научихте немските и европейски евреи...за незнаещите историята само ще спомена,че немските трудови лагери са построени от богатите евреи за да ги спасят от фронта и ги научат да работят,защото им предстоеше заминаване в новата родина-израел,а там трябва всеки да работи иначе рискува да се въргаля в пясъците и да приключи бързо...
Последни новини