От х:

Днес в x:

40 “оглушаха” заради инвалидната мафия. Пламна изчислителният център. Преглед на печата – 14 ноември

40 души от свиленградското село Студена неочаквано оглушаха едновременно и подадоха молби в социалната дирекция за безплатни слухови апарати, пише "Хасковска Марица". Шефката се усъмнила в неочаквания мор в селото и направила проверка. Оказало се, че преди време там се завъртял представител на фирмата, която ги доставя. "Безплатните" апаратчета всъщност струват по 400 лева всяко.

Пламна изчислителният център, съобщава над главата си "Хасковска Марица" и описва инцидента на цяла страница- Материалът е богато илюстриран с изразителни снимки.

Харманли приема 50 000 тона софийски боклук, информира изданието. Правителството отпуска близо 4 млн. лв. за техника, но общинският съвет все още не е гласувал решение по въпроса, макар да има изключително сериозен аргумент – 4 млн. лв.

Спряха хероин в чувал с картофи, акцентира на криминалната страница вестникът. Пандизчия от софийския централен организирал канала по телефона.

Касата на съд за дискриминация, четем още на страницата. Диабетиците от Хасково смятат да съдят здравната каса, защото отпуска на деца до 18 години по 1100 броя тест-ленти, а след навършване на пълнолетие броят им пада на 150. Защо това е така, един господ знае.

Връща ли се комунизмът в БСП? Този въпрос служи за заглавие на материала на страницата "Власт". Много бивши партийни номенклатури на БКП са влезли в новия общински съвет на столетницата на проведената миналата събота отчетно изборна конференция. В материала те са изброени поименно. Процесът на рекомунизация се забелязва и в национален мащаб, отбелязва изданието. По темата е публикувано и кратко интервю с втория в БСП след премиера – Антон Кутев, секретар на Висшия съвет на БСП.

"Галаксико" става на 5, отбелязва на забавната си страница изданието. За юбилея си танцовата формация подготвя грандиозен концерт.

Пандизчия уреди трафик на дрога с картофи, информира в заглавие над главата "Новинар юг". 2 кг. хероин за близо 200 000 лв. са спрени на границата при акция на антимафиотите.

Темата за софийския боклук и приютяването на 50 000 тона на сметището на Харманли е водеща за "Новинар юг".

Късо пали бирниците и досиетатата на длъжници, отбелязва изданието вчерашния пожар в Изчислителния център.

Димитровград губи ½ от водата си по стари тръби, акцентира вестникът. Проучване на фирма "Ситиплан" показало, че 80 на сто от цялата водопреносна мрежа са 20-годишни етернитови тръби, които гърмят през ден.

Прекратиха дело срещу мъртвец, продължава да следи темата с процеса за катастрофата с автобуса на "Арда тур" вестникът. На 15 декември миналата година рейсът падна от моста на детелината до "Техномаркет", а 31-годишна медицинска сестра загина на място. Шофьорът Хашим Тасим обаче починал и съдът прекратява делото срещу него.

Комунистите в БСП няма да победят, твърди пред изданието сектретарят на ВС на БСП Антон Кутев.

Две интервюта в един материал представя на фолиото си днешният брой на "Новинар юг". Те са с поетесите Камелия Кондова и Мая Дългъчева. Премиерата не техните книги бе миналия петък в КДК.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини