От х:

Днес в x:

15 °C

40 “оглушаха” заради инвалидната мафия. Пламна изчислителният център. Преглед на печата – 14 ноември

40 души от свиленградското село Студена неочаквано оглушаха едновременно и подадоха молби в социалната дирекция за безплатни слухови апарати, пише "Хасковска Марица". Шефката се усъмнила в неочаквания мор в селото и направила проверка. Оказало се, че преди време там се завъртял представител на фирмата, която ги доставя. "Безплатните" апаратчета всъщност струват по 400 лева всяко.

Пламна изчислителният център, съобщава над главата си "Хасковска Марица" и описва инцидента на цяла страница- Материалът е богато илюстриран с изразителни снимки.

Харманли приема 50 000 тона софийски боклук, информира изданието. Правителството отпуска близо 4 млн. лв. за техника, но общинският съвет все още не е гласувал решение по въпроса, макар да има изключително сериозен аргумент – 4 млн. лв.

Спряха хероин в чувал с картофи, акцентира на криминалната страница вестникът. Пандизчия от софийския централен организирал канала по телефона.

Касата на съд за дискриминация, четем още на страницата. Диабетиците от Хасково смятат да съдят здравната каса, защото отпуска на деца до 18 години по 1100 броя тест-ленти, а след навършване на пълнолетие броят им пада на 150. Защо това е така, един господ знае.

Връща ли се комунизмът в БСП? Този въпрос служи за заглавие на материала на страницата "Власт". Много бивши партийни номенклатури на БКП са влезли в новия общински съвет на столетницата на проведената миналата събота отчетно изборна конференция. В материала те са изброени поименно. Процесът на рекомунизация се забелязва и в национален мащаб, отбелязва изданието. По темата е публикувано и кратко интервю с втория в БСП след премиера – Антон Кутев, секретар на Висшия съвет на БСП.

"Галаксико" става на 5, отбелязва на забавната си страница изданието. За юбилея си танцовата формация подготвя грандиозен концерт.

Пандизчия уреди трафик на дрога с картофи, информира в заглавие над главата "Новинар юг". 2 кг. хероин за близо 200 000 лв. са спрени на границата при акция на антимафиотите.

Темата за софийския боклук и приютяването на 50 000 тона на сметището на Харманли е водеща за "Новинар юг".

Късо пали бирниците и досиетатата на длъжници, отбелязва изданието вчерашния пожар в Изчислителния център.

Димитровград губи ½ от водата си по стари тръби, акцентира вестникът. Проучване на фирма "Ситиплан" показало, че 80 на сто от цялата водопреносна мрежа са 20-годишни етернитови тръби, които гърмят през ден.

Прекратиха дело срещу мъртвец, продължава да следи темата с процеса за катастрофата с автобуса на "Арда тур" вестникът. На 15 декември миналата година рейсът падна от моста на детелината до "Техномаркет", а 31-годишна медицинска сестра загина на място. Шофьорът Хашим Тасим обаче починал и съдът прекратява делото срещу него.

Комунистите в БСП няма да победят, твърди пред изданието сектретарят на ВС на БСП Антон Кутев.

Две интервюта в един материал представя на фолиото си днешният брой на "Новинар юг". Те са с поетесите Камелия Кондова и Мая Дългъчева. Премиерата не техните книги бе миналия петък в КДК.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини