От х:

Днес в x:

И Хърватия се притесни от дисквалификация заради феновете

Изображение 1 от 3

    Селекционерът и футболистите на хърватския национален отбор изразиха голямо разочарование от поведението на своите фенове.

    Част от тях се притесниха, че Хърватия може да бъде изключена от Евро 2016, тъй като конфликтите между привържениците и местната федерация продължават от години и не е изключено да има още хулигански проблеми.

    Русия вече получи условна дисквалификация и при ново провинение на запалянковците си ще бъде изхвърлена от турнира. Англия също беше предупредена заради инцидентите с участието на британски фенове.

    Вчера хърватските привърженици прекъснаха за кратко двубоя срещу Чехия (2:2) заради хвърлени бомбички и димки. Една бомбичка едва не рани един от пожарникарите, който беше на терена.

    "Ще видим дали ще играем с испанците. Може и да ни принудят да си отидем вкъщи", заяви полузащитникът на "Барселона" Иван Ракитич.

    "Искам да се извиня на чехите, на публиката по трибуните, на безпристрастните фенове. Те не са длъжни да търпят всичко това", допълни той.

    Авторът на първия гол за Хърватия Иван Перишич беше още по-краен. "Може би не трябваше да сме тук изобщо, за да не се стига до тези ексцесии", каза той.

    Капитанът Дарио Сърна допълни: "Нямам думи. Имали сме срещи с феновете, обяснявано им е многократно, че така само вредят на страната, на отбора. Но нищо не се променя. Тези неща се повтарят отново и отново."

    Селекционерът Анте Чачич беше бесен на феновете. Той ги нарече "спортни терористи" и добави, че хърватските футболни власти няма как да се борят с тези хулигани сами.

    В квалификациите за Евро 2016 запалянковците предизвикаха няколко наказания за Хърватия - отнемане на точка, мач без публика и доста глоби.

    "Те не заслужават да седят на тези трибуни. Те рушат всичко, което ние правим на терена. Група от може би шест, седем или десет човека. Това са те. Аз се надявам, че ще бъдат идентифицирани и ще си понесат наказанията", каза още Чачич.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини